no, vem si rbčko, připoj na něj třeba 5m koaxy a antenu. Pak si vem NV2 směrovku a namiř jí střídavě na rbčko a antenu a uvidíš. Jakmile jsou dvě antény ve vyzařovákách pak se přes ně zahltí vstup wifiny. Pokud by samotná NV2 nestačila tak tam nech něco téct. Jasně, pokud vemu směrovku a namířim jí na RBčko z metru tak i tak může dojít k průseru ale snad neni nikdo tak blbej aby to dával takhle do provozu.
Taky jsem to testoval pomocí sextantu a omnitiku. Mohl jsem omnitikem pálit do sextantu ze zadu jak chtěl (vzadu je obnažený RB711) a furt bežel ok. Jakmile jsem sextanta začal otáčet směrem k omnitiku tak bylo po srandě. CCQ šlo dolu až do mrtva.
Podle mě se nikdy v RB433 nerušila přímo elektronika ale to jakym způsobem jsou vedený koaxy, kvalita pigtailů a umístění anten. Máme nespočet RB433xx který jedou na max wifin bez problému a jinde musely pryč protože to dělalo bordel. Jediný co maji ty body jiný jsou anteny, jejich umístění a kabeláž. Máme tu ještě jeden old-school bod (krutá všesměra s elevací a jeden skalární offset) kde se večer prohání download 30Mbit skrz RB433AH a celkem v klidu. Zase, kvalitní anteny který si vyzařovákama "nezaclání".
Budu rád když se dopátráme jak to ve skutečnosti je. Vim ale že poslední dobou co omlazujeme vesnice (vesnice = 20-50 baráků) dokážu s velkým procentem úspěšnosti odhadnout jak umístit omnitika a sxt/sextant na stožár tak aby se nerušili. A to je celí jádro pudla. Pak můžete totiž s klidem smažit i na kanále vedle bez problému nebo neubírat na omnitiku výkon aby nesmažilo do SXTčka.