podle mě logická otázka, protože jestli dá pro 22 lidí 40Mbit tak buď má garant vyhrazenej pro 22 lidí a nebo nemá a je celkem v háji. Pokud bych měl takových bodu 10 tak bych potřeboval 400Mbit aby shaping fungoval. Jakmile se začne nedostávat dat do shaperu tak funguje podle toho co přiteče a vyhrává ten co používá agresivnější službu a tedy celej shaping sem si odpískal.

podle mě logická otázka, protože jestli dá pro 22 lidí 40Mbit tak buď má garant vyhrazenej pro 22 lidí a nebo nemá a je celkem v háji. Pokud bych měl takových bodu 10 tak bych potřeboval 400Mbit aby shaping fungoval. Jakmile se začne nedostávat dat do shaperu tak funguje podle toho co přiteče a vyhrává ten co používá agresivnější službu a tedy celej shaping sem si odpískal.

Vzhled k tomu, že poskytuje klientům celkem rychlé připojení, tak má asi i dostatek konektivity.

Mít dostatek konektivity a dostatečně dimenzované trasy je pro mě základ slušného poskytovatele.

Ale myslím, že se dostáváme úplně jinam, než k čemu je toto téma založeno.

ale to bylo k tématu. Jestli má 22 lidí tak nemůže říkat že je system ok protože člověk s 22 lidmi nepotřebuje nic.

tak se také koukám na tenté systém, ale nemohu najít kde zadám v tarifu burst, což je celkem podstatné. dále nevídím jeslti se dá někde nastavit aby se mi na AP ověřoval uživatel pomocí pppoe/radius. nenašel jsem také nastavení shapingnu.

umí program postavit shaping pro více GW do internetu?

Nastavení burstu jsem našel v nastavení tarifu.

Ale taky by mě zajímalo jak je tam řešen shaping a do kolika úrovní. V dokumentaci jsem se to nedozvěděl. Zatím jsem pochopil že "vysílač" je v rámci sw jakýsi uzlový bod, který může obsahovat různý počet definovatelných AP.

Ale jak potom vypadá strom shapingu, jak se uživatelé řadí do skupin agregace a podle síťových cest/propustností jsem se nedozvěděl.

Tak dneska musim chlapce z cf-controlu pochvalit. Mame svuj server kde nam odesel filesystem s cf-controlem do vecnych lovist... Po zavolani jsme meli do 30 minut cely system funkcni vcetne obnoveni cele databaze a vsech dalsich uprav, ktere tam mame. Za nasi firmu jeste jednou chvalim. Konecne jsme nasli reseni, ktere opravdu funguje a chlapci vedi co delaji..

Tak dneska musim chlapce z cf-controlu pochvalit. Mame svuj server kde nam odesel filesystem s cf-controlem do vecnych lovist... Po zavolani jsme meli do 30 minut cely system funkcni vcetne obnoveni cele databaze a vsech dalsich uprav, ktere tam mame. Za nasi firmu jeste jednou chvalim. Konecne jsme nasli reseni, ktere opravdu funguje a chlapci vedi co delaji..

To jste meli v tom serveru jen 1 hdd bez raidu?? no a pokud tam byl raid tak to je na tech 30min v pohode zvaldnutelny... nic extra vseobecne. :

Pokud by tam měli RAID 1 a odešel bych 1 HDD, tak bych k žádnému výpadku nedošlo pane KoZLiCeK. Ale to jen tak mezi řečí. :

Ale co když umře řadič a nebo problém s filesystémem?

Používá tady někdo Cf-Control pro 1000+ klientů a tarify nad 40mb/s?

Máte někdo zkušenosti s importem/exportem do Pohody, resp. koexistenci tohoto účetního systému s cf-controlem ?

Díky za info.

Panove, prectete si poradne co pisu. Psal jsem odesel filesystem ! zadny disk neodesel.. Jinak v cfcontrolu mame hodne pres tisic useru a chodi to v ok. Exporty do money S3, pohody a dalsich ucetnich systemu je zcela v poradku.

Pokud by tam měli RAID 1 a odešel bych 1 HDD, tak bych k žádnému výpadku nedošlo pane KoZLiCeK. Ale to jen tak mezi řečí. :

Ale co když umře řadič a nebo problém s filesystémem?

No pokud sw raid tak to je pravda ale pokud HW tak to asi ne kdyz radic zkur... disky , teda file system na tech diskach.To uz sem taky resil s nejakym adaptekem co zkur.. file system na obouch discich v raid 1 poli.

Používá tady někdo Cf-Control pro 1000+ klientů a tarify nad 40mb/s?

Máte někdo zkušenosti s importem/exportem do Pohody, resp. koexistenci tohoto účetního systému s cf-controlem ?

Díky za info.

Pozdravujem.

Cf-control pouzivame uz nejaku dobu. Je to urcite najlebsie riesenie pre ISP co sa tyka aj ochoty atd.

Mame cca 1200 klientou a system funguje na 101 % prepojenie s pohodou funguje tiez na 101%

S pozdravom

o 5 dní později

Provozujete systém na svém serveru, nebo využíváte jejich hosting? Nenašel jsem nikde, kolik systém stojí, jen pronájem. Přece jen to nejsou malé peníze, když uvážím kolik za ten systém zaplatíme třeba za 10 let

o 7 dní později

To ano, ale taky za 10 let kolik vydelas...

a kolikrát budeš muset za 10 let měnit server :-)

o to nejde, server stejne mam, pro web hosting, emaily, pokusy apod. Vsechno na virtualizaci, takze o to "zelezo" se stejne starat musim. A jestli tam pojede o jeden virtualni kompl vic nebo min je uz jedno. to si radsi za ty usetreny prachy koupim za 10 let tech serveru treba 5 :)

o 3 měsíce později

Dobrý den, dnes jsem se zaregistroval na tomto fóru za účelem získání nějakých referencí / zkušeností se systémem Cf Control. Používá ho někdo z Vás?

Nyní používáme jiný systém pro ISP a nejsme se systémem spokojeni a o podpoře ani nemluvě.

Proto by mě zajímalo, zda jste se systémem spokojeni a jak funguje podpora / přístup k zákazníkům a atd?

Díky moc.

Patrik

Dobrý den,

systém používáme asi rok a půl a zatím spokojenost. Musím vyzdvihnout stabilitu systému, jeho přehlednost, navíc každé 2 měsíce vychází nové verze, které přidávají další a další funkce. Systém zahrnuje jak správu sítě, jeho monitorování, tak i kompletní správu financí (automatické generování faktur či párování plateb atd..). Zkuste si schválně dole na jejich stránkách prolézt change logy, aby jste měl větší představu, co všechno systém umí http://www.cf-control.cz

Při zavádění systému i během používání jsme přišli na nějaké mouchy, ale kluci co se o to starají, jsou poměrně pružní a většinou nám s problémem poradili či ho opravili v další verzi systému.

Každopádně hodně zdaru při výběru systému.

Martin

o 15 dní později

Dobrý den,

systém používáme asi rok a půl a zatím spokojenost. Musím vyzdvihnout stabilitu systému, jeho přehlednost, navíc každé 2 měsíce vychází nové verze, které přidávají další a další funkce. Systém zahrnuje jak správu sítě, jeho monitorování, tak i kompletní správu financí (automatické generování faktur či párování plateb atd..). Zkuste si schválně dole na jejich stránkách prolézt change logy, aby jste měl větší představu, co všechno systém umí http://www.cf-control.cz

Při zavádění systému i během používání jsme přišli na nějaké mouchy, ale kluci co se o to starají, jsou poměrně pružní a většinou nám s problémem poradili či ho opravili v další verzi systému.

Každopádně hodně zdaru při výběru systému.

Martin

Po Vašem kladném doporučení jsem se pro systém rozhodl a nyní již čekám na dodání HW se systémem Cf Control. Komunikace ohledně systému s tvůrci zatím OK.

Budu referovat, jak jsem dopadl.

PS: Ještě by mě zajímalo, jak rychle dokáží odstranit např. závažnou chybu v systému? Má někdo nějakou zkušenost?

co jsem se setlkal, tak i prkotiny byly opraveny max do 24h. ne-li do hodiny (zalezi na konk. problemu). Takze zavazna pocitam max. v ramci hodin.

📡 Telekomunikace.cz