Z mojí zkušenosti nemusí účetní absolutně Cf Control znát, stačí pouze pokud umí import dat ze souboru do programu kde účtuje.

jo ale co když udělá změnu či vytvoří nový doklad v účetním programu?

aha takže účetní musí umět ovládat dva programy, prvně účetní program a druhak cfcontrol, nevím jeslti to je dobré, dlouholetá praxe ukázala že je lepší mít vždy jeden systém který rozdává data dále a vzhledem k tomu že se účtuje v účetním prgramu a ne v billingovém, tka by měl mít to primární slo účetní program.

Záleží na tom, jaká data... Obecně s takovým tvrzením souhlasit nemohu.

no nemělo by záležet, říkám účetní by měl správně mít možnost editovat vše co je třeba, faktury, platby a podobně. proč dělat věci zbytečně složitě když to jde jednoduše. stačí aby účentí SW měl API a billing pouze vyčítal, komunikaci s bankou prostě má zajišťovat účto a ne billing, to je krávovina, jo spousta účetních programů to bohužel neumí, ale to je bohužel chyba těch programů a billingem bych se to nesnažil dohánět.

Okoune, většinou schopná účetní si vede 2 účetní řady.

1. řada doklady, které vystavuje přímo v účetním systému

2. řada jsou doklady v nějakém jiném programu, třeba Cf Control

Takže pokud chce účetní vytvořit nový doklad, tak si ho zkrátka vytvoří v účetním systému.

Spousta účetních programů nemá API a nevidím jediný důvod, proč by účetní musela kvůli API měnit již zakoupený účetní systém? Takže je zcela lepší nechat pracovat billing a data jen exportovat.

Řekl bych, že tato diskuze není o účetních systémech.

O ten demo pristup bych chtel taky pozadat. Delali jsme si vlastni system, ale programator si nasel jinou praci, neni kdo by to dodelal, tak hledam nahradu a toto je snad jediny system, ktery me alespon trochu oslovil.

Dobrý den,

demoverze systému Cf Control je dostupná zde: https://demo.cf-control.cz/

Uživatelské jméno: admin, heslo: demo.

V případě Vašeho zájmu nás prosím kontaktujte na emailu info@cf-control.cz a velice rádi Vám zřídíme privátní instalaci s licenční variantu FREE do 50 uživatelů.

Děkuji Vám.

Drázský

Dobry den,

je rozdil, zacit se ucit se systemem, abych se mohl podivat jak zapisuje data do MK a podivat se na fungujici instalaci, jestli zpusob zapisu do MK vyhovuje ci nikoliv.

Me osobne prijdou vsechny systemy tak nejak zmatene. Pri prvnim pohledu nejde poznat co mam kde delat, osobne preferuji stromovou strukturu site s vyznacenim funkce bodu a uzivatele prirazene k danemu bodu, toto nema zadny system, coz je skoda. Prislo by mi to intuitivnejsi a lehce orientovatelne co je kde a na co pripojeno, jakou ma vetev kapacitu, podvetev kapacitu atd. atd.

Tisíc lidí = tisích chutí. 8)

Seznam uzivatelu prirazenych k danemu bodu a hierarchie site tam je.

na správu sítě máme vlastní sw (php+sql). navíc umí generovat pdf doklady apod., saha si pres api do fio, paruje si to, posila upominky, ...

jednou za mesic se z tohoto systemu udela export vydanych faktur a plateb a posila se ucetni ve forme xml. z jejich pohledu je import 2x xml veci nekolika kliku mysi. jeji system si to naparuje sam. tedy ve vysledku minimum rucni prace pro me i pro ni

Okoune, většinou schopná účetní si vede 2 účetní řady.

1. řada doklady, které vystavuje přímo v účetním systému

2. řada jsou doklady v nějakém jiném programu, třeba Cf Control

Takže pokud chce účetní vytvořit nový doklad, tak si ho zkrátka vytvoří v účetním systému.

Spousta účetních programů nemá API a nevidím jediný důvod, proč by účetní musela kvůli API měnit již zakoupený účetní systém? Takže je zcela lepší nechat pracovat billing a data jen exportovat.

Řekl bych, že tato diskuze není o účetních systémech.

jistě to je pravda, tak je to i u nás že je více účetných řad, ale je celkem běžné, že účetní zruší fakturu například protože se něco vyfakturovalo blbě či uživatel nezaplatil a zybetečně by se tak odvádělo DPH či je třeba změnit parametry faktury.

o 25 dní později

Mám testovací verzi, vše se mi jeví v naprostém pořádku, jen zápasím s nastavením tak, aby byl použit hlavní router na kterém bude shaping pro všechny uživatele. Máte někdo třeba screen jak máte nastaven nějaký takový vysílač v tomto systému?

Mas routovanou sit nebo switchovanou?

o 4 měsíce později

Možná mám blbý dotaz a možná i offtopic, ale pokud mám plnit povinnosti dle zákona 273/2012 a budu mít zaplacený netflow, tak bych se teoreticky mohl domáhat uhrazení nákladů s tím spojených po státu, viz např, flowpro. Flowpro má toto zřejmě ošéfované a asi to i funguje, nicméně mi přijde jejich ceník jako neskutečnej úlet. Ano, dají mi server v hodnotě já nevím, 20ti litrů, za který mi budou účtovat 8mičku, kterou já přefakturuji. Jako fajn, ale přijde mi to jako neskutečné ždímání státního rozpočtu. Cf Control má netflow modul za uplně jinou cenu, celkově se s měsíčními náklady cf control na flowpro nedá srovnávat.

Nezamýšlel se už někdo, jak by se dalo řešit přenesení nákladů za netflow modul na stát?

A pak ještě jeden dotaz, jak je to u cf controlu s podporou IPv6? Přecejen žijeme již v 21. století.

logování ti stát proplatí, ale je nutné mít certifikované řešení. pár firem to dělá ...

já vím, taky jsem zmiňoval třeba flowpro, ale prostě mi to přije jako děsnej tunel na prachy daňových poplatníků. Jako pokud vezmu třeba jen 100 ISP a 8K měsíčně, to je fakt slušnej penězovod prakticky za nic.

o 2 měsíce později

Caute, chtel jsem se zeptat, jestli nekdo nevyuziva CfControl pro import plateb z Ceske sporitelny?

Prochazel jsem to jejich demo a CS jsem tam nikde moc nevidel.

Diky

o 2 měsíce později

Jak řešíte omezování když máte shaper centrálně? Omezování Cf-control je stavěné na omezování na koncovém bodě, ale když omezuji centrálně není jak nastavit rychlost pro jednotlivé body, či větší strukturu.

Díky

nijak, nesmis to resit, protoze to nejde... Mam to centralne a neresim to. Ale je to na kokot.

Tak to nemám šanci dobře rozdělovat rychlost při vytížených linkách a nezbývá než je mít dostatečně dimenzované. Navíc není možné využít maximální rychlost celkové kapacity když ani nevidím kolik dělá součet všech limit-at dohromady.

o 2 měsíce později

Zdar lidi, chtěl bych Vás požádat o radu: Zakoupil atd jsem system CF-Control.. Zprvu se mi velice líbil ale nyní jsme neštastněj z možností okolo fakturace, platebního kalendáře apod..

Stále ještě doufám že to nějak pořeším...

Mám problém s tím jak mám nastaveny/dohodnuty platby od lidí... Někteří platí např. v lednu na leden, jiní v lednu na únor, a nebo také v prosinci ne leden, či leden až březen apod..

CF-control v režimu platebního kalendáře se mi libí protože vystaví jen jeden doklad na celý rok...(dříve jsem vystavoval ručně jednu fakturu a bylo to ok) , ale již tento kalendář si neumí poradit s platbami které jsou dopředu, a už vúbec ne na pololetí či rok...

Na druhou stranu režim fakturace si s platbami dopředu poradit umí,ale zas neumí vytvářet jednu souhrnou fakturu. Generuje zbytečně moc dokladu.. Zbytečně myslím to. že lidé tyto faktury stejně nepotřebují/nechtějí obvykle, ale mne či účetní to zbytečně zaměstná tunou faktur. Drive např pro 100 lidí stačilo 100 faktur nyní 1200 faktur..... A toho se děsím...

Máte někdo taky takový guláš v platbách a jak to řešíte? popř poraďtě mi jak to vyřešit/nastavit, neohybat :-)

Moc díky Jirka

📡 Telekomunikace.cz