Zdravim, nejak se mi nedari zprovoznit AirControl za NATem. Rarizeni najde, ale nic se nevycte :(
dekuji za rady
dave
Zdravim, nejak se mi nedari zprovoznit AirControl za NATem. Rarizeni najde, ale nic se nevycte :(
dekuji za rady
dave
Más dostupné ip/heartbeat ze zařízení?
V aircontrolu musíš v admin-systemsettings-AirControl Server Address vyplnit IP adresu co máš na WAN portu tvýho routeru, a na routeru si namapovat porty 9080 a 9005 na PC kde běží aircontrol a mělo by to jet
A netušíte někdo, proč mi Aircontrol mění adresy na WANu, které nascanuje správně na adresy na LANu, které změní když dám connect to device ? Mám všechna zařízení se stejnou ip adresou, protože to přečte a opraví na adresu za natem....
Jinak dík za návod :) taky jsem tápal až podle tohodle sem to dal dohromady...
A netušíte někdo, proč mi Aircontrol mění adresy na WANu, které nascanuje správně na adresy na LANu, které změní když dám connect to device ? Mám všechna zařízení se stejnou ip adresou, protože to přečte a opraví na adresu za natem....Jinak dík za návod :) taky jsem tápal až podle tohodle sem to dal dohromady...
tusime, rika se tomu portforward, meni ti to adresy klientu na ip brany tvyho routeru, protoze na nem se uplatnuje NAT (o NATu najdes vice ve wikipedii)
edit: portforwarding funguje tak, ze prelozi ip a port routeru, treba 192.168.0.1 na 10.0.0.1, tim je dosazeno toho, ze uzivatel zada ip 192.168.0.1 a router ho kopne na 10.0.0.1
u aircontrolu to je to samy, jen je to zautomatizovany
btw. nejde mi do hlavy, proc slidit po zarizenich pred (za?) NATem?
Nejde o slideni, kdyz potrebuju dostat do listu vsechny zarizeni klientu ktere chci dohledovat na rozsahu 192.168.X.Y tak je najde vsechny v pohode, protoze tento rozsah je nas rozsah vnitrni site. To same na adresach 10.x.x.x . To je OK, ale jde o to, ze jakmile dam "connect to device" aby jsem videl silu signalu a mohl zarizeni dohledovat ( pres SSH ), aircontrol "vymeni" vsechny pevne ip adresy 192.168.X.X na 172.16.10.1, tim padem zacne aircontrol rvat, ze se do zarizeni nemuze dostat a vsechna zarizeni co maji NAT jsou nedohledovatelne. O to jde. To co ma klient za natem mne nezajima ...
resim ze bych chtel zprovoznit aircontrol na jine siti nez mam hostnuty server. Udelal sem VPN mezi temi stroji tzn. Aircontrol server MK router. A na aircontrolu to nenajde rucne ani jedno zarizeni, a pritom prez prohlizec na tom danym ac serveru jede.
📡 Telekomunikace.cz