Co teda neprovozuje to někdo na zálohovaných 27,6V?
Zdravím,
asi nejdůležitější věc je podle mě to, co píše kolega Hapi. A to je ta hranice max. 28V u RB. Pokud je k dispozici záloha se jmenovitým napětím 24V, může se jednat o zdroj se 2 AKU na 12V v sérii. Na jedné je tím pádem při nabíjení AKu okolo až 14,4 V. Takže celkem až 28,8 V, při špatně nastaveném nabíjení i 30V. A to už ohrožuje RB.
Podle mě je nejlepší řešení použít původní napájení 24 V + malý měnič, tedy nikoliv linární stabilizátor. Rozdíl a to podstatný, je v účinnosti a tím pádem i v zahřívání a tím pádem i velikostí chladiče.
Ten měnič není nic složitého, je to okolo 6. součástek, rozměr vyjde asi 2x8cm, ohřívání nula. Cena i hotového: 100-300 Kč. A navíc získáš i možnost si nastavit napětí na výstupu, kolik chceš (třeba 3 až 24V / okolo 1 A). Pár jich mám vyrobených + v provozu a nevím o nich už snad 5 let.
To současné napájení do POE i JACKu moc nedoporučuji, už se mi opakovaně stalo, že se na takovém RB zrušil firmware a musel jsem použít kabel pro reinstalaci. Vysvětlení nemám, je pravda, že na vstupu napájení jsou vždy v sérii diody jak v POE i v JACKu, nemělo by se to stát. Skutečnost je ale jiná.
mpcz, 27.01.2014