Tema přešlo na kalamitni stav, lesy, btsky. Me je ale nejaka BTSka uplne ukradená. To je jejich boj, jejich ústředna která jim opakovane lehla a úplně zbytečné, je ve Rtyni v budove Ceske posty, kde s autem dojedu az ke dverim. Jako vymlouvat se ze je kalamita stovky km daleko, to je jen diletanstvi. Ja jsem musel taky v noci jet na benzinku 30km kde sel proud a cestou jsem musel uklizet 2 stromy abych projel. Chápu mista, kam se prostě neda do lesa dostat a tak nejde ani privezt zalohu. Ale treba ta Rtyne neni zcela určitě tento pripad. Je to jen o tom, ze to nekdo spatne zkoordinoval a na to misto proste nikdo nejel. A co se lidských zdrojů týče, tak to uz zde bylo receno. Oni, nebo smluvní partneři...
Máš pravdu. Ale opravdu si platíš sla 100%? Proč nezridis a neplatila backup když vis ze okruh. Dní 100, ale třeba jenom 99,95?
Promiň ze to vyšlo zrovna na tebe. Ale přijde mi to jako stížnosti našich zákazníků.
Viz nedávný výpadek elektřiny v jedné vesnici kde evidentně jeden zákazník měl ups.
Zálohování se neřešilo protože to byla vesnice o 300 obyvatelných. A lehly 3okolo. Ap jenom pro lokal. Jediný zákazník se dožadoval aby jsme mu sprovoznily internet dříve než ve 12h (výpadek 8-12) protože chce zrovna odesílat platby ib. Zrovna zakvirovana síť kde platil 200,- měsíčně.
Prostě nepochopíš. A u linek je to celkem podobné. Pokud chceš 100% který de facto nejdou, tak si musíš pořídit backup aby sis se aspoň přiblížil. A ne brečet ze už je to po druhé za dva roky co to na pár hodin lehlo. Bohužel shoda okolností tomu pomohla ze to někdo blbe z koordinoval nebo dodavatel se na to vysral. Nebo technik dodavatele naboural před tou vesnici a leží teď v nemocníci a dodavatel už neměl volné kapacity. Nevíš ale soudis ostrým břitem.
Ja zalohu diky bohu mam ( narozdil od nich jsem se ponaucil, protoze do te doby me nedoslo ze muze lehnout opticka trasa ) - jenze zalohu na to aby me to pokrylo vypadek treba jednoho okruhu, nikoliv vsech. Ale kdyz pominu to ze se vysrali na zalohu jejich ustredny, pak nastane jeste absrudnejsi situace a to je to, ze mi jedou jine okruhy tam a zpet, kvuli JEJICH CHYBE. Navic se na tuto chybu upozornilo jiz pri prvnim vypadku, ktery nastal take v dusledku dlouheho vypadku proudu a meli udelat prekladku kabelu. Jak jsem rikal PH-->HK-->TU-->Janky = takto to ma byt. Misto toho to nejakej picus zapojit tak, ze to jede PH-->HK-->NACH-->Rtyne--->NACH--->HK--->TU--->Janky . A co bude priste ? Mel jsem zato, ze kdyz spolupracuji s profesionalem, tak nemusim predpovidat podobne nesmyslne veci. Jako je ignorovat zalohovani mist kam vede tolik okruhu, zapojeni okruhu jako ve skolce... a co priste ?
Hele, ja mam pochopeni pro to kdyz je venku Mordor a taky me serou lidi, kteri to neumi pochopit ze 10 minut po tom co pristala sousedova strecha, uz neni vsechno online a nesviti hezky slunicko atp... Ale tady nejde jen o me, tim mistem jde nekolik okruhu pro firmy, koncove klienty ( DSLka ) a pro mnoho ISPiku. Takze zde to neni o nejakem 10Gbitovem okruhu. No nic, stalo se. Uvidime jak se k tomu postavi Cetin a jak to vykompenzuje.