Jestli to děláš on-line z webu, bez podpory na straně banky, jak rozpoznáváš položky, co už máš importované? Nikde tam nevidím jednoznačný klíč. Případy, kdy někdo pošle naprosto stejnou platbu v jeden den nejsou zase tak nepravděpodobné (vlastní zkušenost). Párovat s GPC na konci měsíce díky tomu nemusí být též jednoznačné a jednoduché.
A FIO mívá (nebo mívalo) ve zvyku dokonce ovlivňovat pohyby zpětně. Nebyl problém, že se na výpisu z prvního objevil pohyb s datumem posledního předchozího měsíce. Tajně doufám, že to na základě mojich nadávek už opravili.
Komunikace s bankou musí být transakční. Takže pokud nemáš něco jako přímý kanál od KB (což tedy nevím jak přesně funguje), tak ti zbývají už jenom v podstatě elektronické výpisy - GPC u FIO. A jejich import sice není úplně bez práce (pár kliků to prostě je), ale napsat na to parser není problém (teoreticky - ten formát je dost jednoduchý a specifikace je dostupná).
Zdravím,
asi dobře nechápu, nač se ptáš, ale zkusím odpovědět.
- jednoznačný klíč je už od počátku účetnictví variabilní symbol. Pokud zaplatí někdo 2x, což se stát může a taky stává, to už zařídí účetnictví samo, které tuto položku vyhodí k ručnímu zpracování. Pokud to někdo dělá vše ručně od A po Z, tak používá stejný postup. To, že se za 5 minut stáhne věta se stejným obsahem, vůbec ničemu nevadí, vše pracuje korektně
- nevím, jak to myslíš, párovat na konci měsíce,
tento systém vznikl proto, aby když klient zaplatí, nastala v účetním systému patřičná reakce ať už uvolněním blokace stanice nebo odesláním zboží IHNED. A to i tehdy, když je účetní na Bahamách a šéf sedí v neděli navečer na pivku v zahrádce. Neboli páruje se ihned - online, mám nastaveny 2 minuty.
- nevím, co je parser, jsem zaučený soustružník frézař, ale dal jsem si dost práce s nalezením SW, který by tohle online dělal a žádný jsem nenašel ani v náznaku. A že jsem hledal pořádně. Všechny SW firmy i ty renomované spíše toto řešení poptávaly. Jinak bych se s tím určitě nemordoval a někde SW koupil hotový.
Vím, že se zde nemá dělat reklama, ale nemůžu si odpustit: FIO banka nemá vadu. Nevím, jak dlouho jim to vydrží, ale dnešní stav oproti jiným, odzkoušel jsem jich asi 5, se dá vyjádřit tím oblíbeným: FIO, pak dlouho, dlouho nic a pak ty další. Po VŠECH stránkách. A ZDARMA.
mpcz, 26/08/2012