Zdravím,
pro ty, kteří nejsou zaujati proti otloukánkovi Dusterovi, malé info. Na Dakaru si jeho "mírně" upravená verze vede docela dobře, celkově okolo 20. místa, včera tuším dokonce 17.
Ohledně našeho kusu, byl to asi první dovezený v regionu, zatím servis neviděl. Kromě oleje a přední žárovky. Takže ani nevím, jak ta 6. letá záruka funguje v praxi.
Vždycky vyjel tam, kde jsem mu řekl.
Pro malé odlehčení:
http://www.youtube.com/watch?v=JGmlVA7CcV8
mpcz, 15.01.2014
zrovna nedavno mi známej ukazoval statistiky poruchovosti aut v EU a duster byl na 87 místě ze 100 takže slabota. Jo a jednoho dustera rozebraly po 100.000km a hrůza děs. Třeba motor je "lakovanej" pouze z těch stran co je vidět takže z těch co nevidíš vesele rezne. Ono to ostatně bylo téměř všude protože údajně kvalita v rumunsku neni nic moc takže dveře se odírají o kastly a vzniká tam pomalu rez atd.. Jako nic proti dusterovy, sám bych si ho za ty prachy koupil nejspíš taky nicméně je to levnej renault vyrobenej v rumunsku s co možná nejnižší cenou a to se dost podepisuje. Ostatně tahle doba žádným autům neprospívá. Koukal někdo z vás na nový auta a poklepal si třeba na světla? Horší plast sem v dějinách aut neviděl. Teď jsme objeli dost auto dealerů protože brácha vybírá auto a šílený. Když si vzpomenu jaký klenoty se vyráběly kolem roku 2000 a co se vyrábí teď... je mi do breku. Ale nebudu tady jenom kritizovat, duster neni špatný auto a pro naprostou většinu ISPíků je dostatečný až teda na malej zavazadlovej prostor.
Zdravím,
slabí se mají bránit, proto bych se dovolil ozvat.
- Statistiky vychází tak, jak si zadavatel přeje. Jednu jsem viděl, vyšla v západoněmeckém časopisu, podle ní by tohle auto nedojelo ani k tovární bráně. Podíval jsem se na jejich prodej, ejhle propad desítky procent. Duster 100 proc. nárust.
- mám v "dohledu" 3 ks. Všechny pracují v provozu "studený start, pár kilometrů, stop", horší už to být nemůže. Čím to je, že ještě nikdo z nich nebyl v servisu?
- značku A***,V*,M******* která se ve statistikách umísťuje papírově výborně, jsem vlastnil po 2. exemplářích. Podle mě intenzita poruch zdaleka neodpovídá těm statistikám, nemluvě o šílené ceně. Ještě v garančce mě stály některé víc, než Duster za celý život.
- nedávno jsem se propadl do díry zadními koly a zadek tvrdě dopadl na zem. Kupodivu to ten kritizovaný výfuk přežil naprosto bez úhony, až se sám divím, je teda dost vystrčený. Spodek jsem pak prohlížel na rampě, je to holý nesmysl, že by rezivěl.
- kontroloval jsem dveře, nic se neodírá, nic nereziví
- přední plasty se osvědčily i při srážce se srnou. Názarník a světlo sice na šrot, ale karosář práci neměl. A to je hlavní.
- malý kufr je malý proto, protože ho dost silně zmenšuje zadní hnaná náprava. Mě sice stačí až, až, ale pokud někdo vozí více harampádí trvale sebou, asi by větší uvítal. Nebo si koupí dvoukolku.
mpcz, 15.01.2014