Vy si nevidite ani na spicku nosu .. co kdyz reknu, ze alcoma neni jen vyrobce ale take provozovatel stovek spoju ... uz to dava smysl ?
že alcoma jen nevyrábí, ale i provozuje spoje, znamená v první řadě jedno - ke spojům poskytuje SLA a v případě, že spoje nepůjdou na 100%,
zákazník bude službu reklamovat, což u stovky spojů znamená náklady navíc, takže to dává smysl :)
Mě na tom nevadí to, že se snaží udržet si svůj byznys na špici, dělal bych totéž. Ale vadí mi způsob, jakým to dělá - nejdřív masáž všech nás ISPíků, jak je to s pásmem špatné,
my uvěříme tomu, že jakmile se PBM10 začne nasazovat, všechny desítky do jediné nám jako mávnutím proutku lehnou. Není od věci se zmínit, že jako bonus z toho má Alcoma bezvadnou virální reklamu.
A nakonec jednají s úřady hlavně "ve jménu všech ISP v ČR", protože většina (po předchozí masáži) to tak chce (ostatně, zajímalo by mě, kolik českých ISP podepsalo petici).
To, že se teď hraje o možný zákaz konkurenčího produktu (nejlepší způsob jak si udržet prodeje, je zamezení vstupu konkurence na trh) teď nehraje roli,
ikdyž pokud to nesplňuje normy, nemá to v éteru co dělat.
Tak tyhle komentáře jsem přesně čekal, lidská závist je nekonečná. Nezbývá než se tomu smát.
Tak tyhle komentáře jsem přesně čekal - závist jako argument. Co do toho taháš závist? Vždyť jsou to jednoduché počty, otevři oči woe :)