s takovouhle kalkulaci se samozrejme nevyplati :) diky za rady panove ... :)
Zdravím,
poněkud se zpožděním jsem si přečetl přesné zadání úkolu.
Takže pokud máš jistotu, že přenos bude do 40 Mbit, pak je volba jednoznačná: bezdrátový nstreme DUAL. Na ROS je to systém namontuj a zapomeň. Co se týká kvality, myslím, že budeš mít problém ho rozpoznat od optiky. Montáž máš bezproblémovou, 2 hodinky to spraví. Lehká nevýhoda je nutnost použít dvě antény na každé straně, což by při jejich velikosti nemuselo vadit. Dá se to udělat i s jednou duální, ale zatím jsem takovou, které funguje stejně jako 2 separátní neviděl. Při poruše, které stejně nenastane máš vše pod kontrolou. Cena mírná. Horší, pokud to bude přes 40 Mbit, pak už bys musel šáhnout po NV2 nebo N, to už ale není ono, ping vzroste docela dost, odměnou je ale přenos až do 100 Mbit.
Tak to zvaž.
mpcz, 19/08/2012 A ze to nepozna nikdo z optiky mi pripadne az moc velke slova.
Zdravím,
přikládám měření na náhodně vybraném spoji NS dual:
Poznáš podle pingu, kde jsem spustil zatížení? Myslím, že ne. Nechápu, co by takovému hráči mohlo chybět, který přenáší par bajtů a z GW ISP je ping na NIX podle mého nejméně 5 ms. (Alespoň já jsem zatím menší nezažil.)
Dále test na N:
Jak je vidět, ping je horší, (ale nárust je až v horní polovině pásma) stabilita také. Přenos je takový, jak jsem výše napsal, popř. i vyšší. Takové štěstí ovšem mají ti nezarušení, což se dá v tomto případě předpokládat vzhledem k malé vzdálenosti.
I když má NS, N i NV2 vyšší přenos, kvůli stabilitě bych já volil NS dual. Zvláště na takovou malou vzdálenost. Podvědomě cítím, že pan kolega nemá na akci statisíce, projektanta a další nezbytné záležitosti. A až by začal řešit povolovačky, tak by ho (asi) přešla chuť úplně. Ono dnes je i ten převěs v některých lokalitách zakázaný.
Poruchovost NS dual v reálu: 5 let, zhruba 15 x NS dual v provozu nebo externě namontovaných, nula výpadků, nula opotřebení.
mpcz, 19/08/2012