Dobrý den,
pročítám si příspěvky v tomto diskuzním vláknu a jelikož mám chvilku volného času a mluví se zde také o nás, rozhodl jsem se na pár příspěvků zareagovat.
1) ocior píše - Vidim za tim merenim Alcomu jen ja? - odpověď zní - A vadí to? Nebo snad někdo předpokládal, že si neziskové sdružení Internet pro všechny pořídilo drahé testovací zařízení, aby mohlo jednou za půl roku vydat recenzi nějakého spoje. Naměřené výsledky jsem osobně konzultoval s technikem, který byl u testu přítomen, není zaměstnancem Alcomy a vzhledem k dlouholeté spolupráci má mojí plnou důvěru. Ostatně kdo článek dočetl do konce, jistě narazil na větu - že airFiber po prvním testu nezatracujeme a v dohledné době dodáme zkušenosti z reálného provozu (samozřejmě bez účasti kohokoliv z Alcomy)
2) Cheprer píše - velice zajimave poctenicko. Jsem zvedav na neutralizaci autora. Dodam testy na 5km nasazeni ve meste.... a otevrene... citlivost nic moc... rezerva na unik na tu vzdalenost tragicka... ale propustnost je v jinych cislech nez ma pan v recenzi. A o pár hodin později, rovněž Cheprer již poněkud unešený diskuzí dodává - Jsem rad ze vsechni veri jedne recenzi kterou pokladam za vyser spisovatele, protoze hodlam jeho skvele vysledky zpochybnit, a uvest na pravou miru jak to funguje.
Odpověď zní: Nevím co jste myslel pod "neutralizací autora" každopádně v prvním příspěvku (pokud jsem to správně pochopil) píšete, že citlivost není nic moc, rezerva na únik tragická a jen v propustnosti jste dosáhl jiných hodnot než uvádíme v článku. A po pár hodinách najednou článek označíte za výser spisovatele a hodláte výsledky spochybnit. Já velice rád na serveru Internet pro všechny zveřejním i výsledky vašich testů na 5Km spoji, když je dodáte ve formě uceleného článku a budu vědet kdo se skrývá za nickem Cheprer a jakou síť provozuje. Ostatně už to v diskuzi zmínil Viktor Novotný - několikrát jsem v průběhu posledních 5 let oslovil nejen jeho, ale několik lokálních ISP, které považuji za dostatečně erudované ve svém oboru, aby se podělili o své zkušenosti s některými technickými novinkami na trhu - bohužel bez nějakého většího úspěchu (teď bych nerad někoho urazil, každý je strašně časově zaneprázdněn, ale když se rozhlédnu po tomto diskuzním serveru tak většina diskutujících zde "prodiskutovala" pěkných pár desítek hodin).
3) DarkLogic píše - Problém je v tom, že server Internetprovšechny se nechává sponzorovat Alcomou. Není pak divu, že se stává nedůvěryhodným (ať už právem či nikoliv), když recenzuje produkty jiných výrobců...a jeho recenze jsou snad vždy negativní.
Odpověď zní: Alcoma je jedním z deseti dlouholetých inzerentů na našem serveru. Kromě Alcomy u nás inzeruje UPC, VancoNet, evvo, Airwaynet, Cerberos, Tlapnet, Ujezdnet, Eurosignal, WFMetal. Z peněz za reklamu platíme honoráře autorům, abychom kromě databáze sítí, v které propagujeme většinu z vás již cca. 8 let zcela zdarma, mohli čtenářům nabídnout také aspoň jeden článek týdně. Jelikož jsem byl již někde v diskuzích označen za vlajkonoše Alcomy - dávám si dvojnásobně pozor na to, co se na našem serveru publikuje a pokud nečemu nerozumím ověřuji informace z několika zdrojů. Nemyslím si a každý si to může dohledat, že bychom negativně recenzovali produkty jiných výrobců. Skutečné recenze IT produktů spočítám na prstech jedné ruky a pak u nás najdete pár PR článků na spoje, které jsou konkurencí Alcomy - Racom, Exalt ExploreAir, SAF CFIP Lumina. Jediný spoj, kterému jsme věnovali více prostoru byla PBM10, ale tu testoval Lukáš Hofmann z Eurosignálu a já jsem se v článku "Soumrak 10 GHz pásma" věnoval spíše legislativě a okolnostem za jakých se tento "kontroverzní" spoj dostal na náš trh. V létě jsme pak zveřejnili výsledky certifikované laboratoře a posudek notifikované osoby, který pouze potvrdil původní předpoklad - že se jedná o nepříliš kvalitní zařízení, které již ze své podstaty ruší stávající FDD spoje (a to už snad po půl roku trvajících bouřlivých diskuzích pochopila většina z vás). Takže bych docela rád od DarkLogica slyšel díky které recenzi považuje Internetprovšechny za nedůvěryhodný, nebo jestli je to opravdu jenom díky tomu, že od Alcomy pochází cca. 10-15% našich přijmů za inzerci.
Jelikož už jsem se musel díky tomut románu již podruhé zalogovat, rád bych poděkoval všem, kteří mi v posledních letech zvedají telefon i mimo svojí pracovní dobu a s kterými mohu konzultovat některé technické záležitosti v kterých si nejsem jistý konkrétně Honza Pilný z Újezdnetu, Viktor Novotný z nas-net.org, Zdeněk Švarc z Freebone, Martin Šigut z Pody, Pavel Ježdík z Eurosignálu, Martin Krug z Future.sk, Michal Peterka z KPE, Štěpán Beneš z GrapeSC nebo kluci z PilsFree a další příležitostní konzultanti :-)
Internetu zdar a já jdu jako správná Sova spát :)