Přidám jednu zkušenost s podporou TP-Link.
Poslal jsem jim tento problem:
Dobrý den,
Posílám informace, na které jsem se ptal dnes po telefonu.
Jedná se o velkou chybu na Switch řady JetStream L2, konkrétně to řeším u TL-SG3424.
-FW 1.9.7 Build 20120106 Rel.34682 poslední funkční fw, který pozná SFP modul 100Mbit a udrží ho v configu.
-Chyba v FW 1.10.1 Build 20121114 Rel.55704 pozná SFP 100Mbit ale po restartu (výpadek proudu) se opět nastaví na 1000Mbit. Neudrží nastaveni !
-Velká chyba v posledním FW 1.0_1.10.2_Build_up 20130128, nepozná žádný SFP 100Mbit !!! pouze SFP 1GBit.
-není to sice chyba ale řada JetStream neukáže informace z EEPROM SFP modulů jako je název výrobce. Naproti obyčejná řada TL-SL2210WEB tuto informaci, o jaký typ SFP modulu se jedná, v setupu ukáže. Člověk tak nepozná zda s takovým modulem je nějaký problém když vám neukáže ani název výrobce.
V manuálu je jasně napsáné,že 100Mbit SFP moduly se v setupu musí nastavit ručně na 100Mbit fullduplex, ale poslední a předposlední FW ignoruje 100Mbit SFP moduly.
Prosím zašlete tuto informaci vývojářům, protože je to docela závažná chyba.
Odpověď cca za 2 měsíce od TP-Linku.cz, tento problém TP-link asi řešit nebude. Chápu, že 100Mbit nikdo asi už neřeší ale když se připojuji na starou optiku tak jsem ho chtěl využít a v manuálu popisují, že použítí 100Mbit umožňuje a oni prostě zaříznou všechny 100 Mbit SFP moduly a je to. Vůbec žádnou oficiální odpověď v angličtině mi TP-Link mi neposlal. Je vůbec otázkou zda to TP-Link CR mojí zprávu poslal vývojářům na Taiwan.