Jinak zpět k tématu, největší "charitu" v naší lokalitě předvádí místní freenet (o.s). ma x.tis. useru, takže nemalé měsíční příjmy, které bohužel netečou zpět do sítě, ale pár vyvoleným do kapes! znám jednoho správce, který na to neměl žaludek. dozvěděl jsem se o praktikách jaký používají aby pošpinily "konkurenci" komerční ISP ( dumpingové ceny, pomluvy, výhružky, záměrné rušení 10G jednotkami sloužíci jen k rušení, obchazení pronajímatelů konkurenčních sajtů s jasným záměrem atd atd).
Sice už tohle trošku v běhu threadu zapadlo, ale dost by mne zajímalo, o jaké o.s. se jedná. A nebo alespoň o jakou oblast se jedná, člověk si to pak už dohledá.
Co se týče "prasáren", my taky máme ve svém okolí několik takových. Je tu třeba jedno "o.s.", které se už asi pětkrát "rebrandovalo", a od začátku se sice tváří jako o.s., ale jedou normálně tarify a tak dále a jedná se o byznys několika lidí. Moc kliošů ale nemají, protože jim ta síť nejede.
Pak jsou průšvih firmy, které to dělají "tak bokem". Ti pak často mrší ceny, sice jim síť moc nejede, ale na nízkou cenu nachytají lidi. A když si klioš zaplatí instalaci pár tisíc, tak se mu i při blbé kvalitě služby moc přecházet nechce. Když pak lidi převádím k nám, tak jsou nadšení, že jim to jede xx megabit a prohlašují "no to jsem nikdy neměl, pořád to padalo atd.". Přitom často koukám po střechách a tak vím, že u předchozího ISP byli třeba dva tři roky a stejně tak, že tomu ISP ta síť jede blbě pořád.
A spousta lidí tam stejně visí pořád, protože těch "přecházečů" je jen určitá skupina, mnohem větší podíl je lidí, kteří se naserou až když to opravdu nefunguje. Dokud to "nějak jede", tak to neřeší, a že platí za 2 mega tolik, za co by jinde měli 30, jim je prostě fuk.