AirFiber... je sice nice ale na hlavní konekt se mi s nim ani trochu nechce. Do sítě ho kupovat budem, tam si na to troufnu. Jo cenou vítězí ale poslední dobou ve vlákně o něm chcípnul pes tak nevim jestli chcípaji i pojítka obzvlášť s námrazou na radomu... to mě asi sere u toho nejvíc. Nechci chodit na pop se smetáčkem a vstupem za 2 litry a omejtat to. Samozřejmě nechávám ho stále jako možnost.
Ray (17)... Ray mi byl vždycky sympatickej. Dokonce bych řek že je nejvíc optimální cena/výkon. Free pásmo se taky cení samozřejmě. Dál se cení arkivátory, ty mám rád. Plně laděný pojítko kde si prostě můžu otočit půl pásma pouze nastavením atd.. fakt pěkný. Žádný mlžení na jejich webu, žádný mazání medu kolem huby snad kromě jejich kalkulačky.
MP360, jasně, defakto ray v jinym kabátě, taky možnost, samozřejmě. Cenu sem zatim nenašel. Tam mě nejvíc štvou ty narážecí svorkovnice, to fakt nemusim ale dá se to překousnout. Tady je ve hře kromě 17GHz i 38GHz pásmo kde je pěkná cenovka za 0TX.
Aviat... konkrétně Aviat WTM3200 (FOD)... fakt velmi povedený pojítko za fakt povedenou cenu. Plus je speed 450Mbit takže delší životnost a ceny nejsou kupodivu nijak závratný. Taky ve hře kromě 17GHz i 38GHz pásmo.
Jasně, pásmo je taky dobrý rozlišovat jestli licenc nebo free. To patří k věci. Otázka je jestli se to moc nepřeceňuje.
Může sem někdo poslat kanálování případně rozsah různých free pásem abych věděl kolik toho z pásma zbude když zaberu 2x56MHz?
Dál je tu taky otázka na výkony, 17 i 24 má jasně dáno 20EIRP což prakticky nemůžu na tu vzdálenost s rozumnou rezervou na plno použít. Jo pokud nastavim max výkon tak hravě ale nevim jestli to je zrovna ta správná cesta.