S podivem to tím pípákem jde velice slušně, prakticky nikdy nebylo potřeba nic jiného. Jak u Alcom, tak Racomu - on to totiž nemá až teď v poslední HW revizi (10GHz).
Nezapomeň, že lidské ucho je podstatně lepší nástroj, než oči a zbytek hlavy ... takže na výšku tónu reaguješ o dost lépe, než čtením čísel z nějakého špatně viditelného displeje. Jako u videa, víc vadí poruchy zvuku, než občasná nedokonalost obrazu. Nebo je na tom založená morseovka - co dokážeš ty vytáhnout z absolutního šumu nedokáže asi žádný přístroj. Nemluvě o tom, že se můžeš soustředit na mechanické věci a nerozptyluješ se čtením.
Proto mi to trochu vadí, že už tam není.
Racom sice nemá pískátko, což mi přijde zbytečné, má ale led, které se dají i vypnout. A má kalibrovaný výstup napětí. 17 tku ladit dle pípáku to bych nedal. Aviaty jsou dobrý co jsem slyšel, co se týče toho jak jsi psal L a H možná tá posmo je tak široké že tam jdou dva druhy rádii s jinými filtry, ale to nevím přesně juknu na to.
Proti Racomu jinak samozřejmě nic nemám. Naopak ... velice dobrý výrobek a velice slušný servis.