nevim jak jiny, ale my jsme taky sdruzeni , sam jsem vymyslel stanovy , osobne jsem byl na ministerstvu zadat o schvaleni .
Puvodne to bylo mysleno tak, ze se "vsichni" zapoji do prace , bude levnej inet , atd atd . Klasika .
Jenze lidi nas asi nepochopili a chteli po nas servis , funckni net ve dne, v noci , bez toho , aby s cimkoliv pomohli.
Podridili jsme se tomu, ale zadarmo se tohlecto proste delat neda . Polozil jsem tedy praci v IBM a sel delat na svem , pro svuj konicek . Samozrejme na zivnost . Se zamestnancema je moc papirovani a odpovednosti a na to proste nemame kapacity.
Jsme stale sdruzeni , delame kazdy rok VH , vsechno projednavame narovinu. Chodi nam tam skalnich 10-15lidi , ostatni to nezajima, kdyz jim bezi inet .
Rocni zisk (az na letosek) , jsme meli kolem 150k rocne , zbytek jsou investice .
Lidi jsou tu spokojeni , neodesli od nas, ani kdyz nam to zacinalo skomirat . Pustli jsme se do prace , lidi si tu chvali sakra rychlej internet za rozumny penize. Delame navic pro cleny akce typu paintball , zranice na VH a jine akce . Servisujem clenum zdarma nebo za na pivo jejich pc , starame se o to aby to tu fungovalo .
Loni jsme z rezerv vytahli prebytky financi a pustili se do upgradu . Letos pokracujem, a pristi rok jeste jednou vymenime paterni spoje (az na ne bude) . Osobne jsem se na 1/2 roku zrekl "vyplat" . Mame cca 500clenu a na to ze to delame ve dvou lidech na full time (posledi tri roky) neni az tak spatny vysledek .
Svoje "vypalne" za sluzbu pro sdruzeni jsem si nechal schvalit na VH .
Lidi si u nas plati jen HW (elektroniku , na kterou jim davame dozivotni garanci , nebo v pripade vymeny technologie dostanou jine funkcni zarizeni bez ohledu na cenu) , kabely a vsechno je zdarma , vcetne prace .
Rozdil sro od os je asi ten, ze sdruzeni si hradi vsechno a nevraci se mu dph , neplati ale zase dane z clenskych prizpevku. Ono je to prast jako uhod.
Dalsi rozdil je ten , ze kdejake priblble sro se zakaznikem podepise smlouvu , klidne az na dva roky a on pak nema jak utect , protoze mu ten jejich inet jede a nejede . Ve sdruzeni nemuzes nikoho drzet , takze zitra muzeme mit klidne po sdruzeni .
S lidmi se tu zname , chodime na pivo.
Rad slysim, ze jsou lidi spokojeni , panacek sem, panacek tam . Rad slysim i jine nazory co se sdruzeni tyce.
Delam od rana do vecera 7dni v tydnu , drzim permanentni telefonni pohotovost nekolik let (sam) .
Mohl bych ji zpet do IBM nebo do Vodafounu, mit cistou hlavu , pracovni dobu max. 8h denne , volne weekendy . Mit 2x takovy plat .
Ono je to fakt o lidech.
Znam taky sdruzeni , kde maj sakra "levnej" inet , ale nikdo se o to nestara , kdyz to nebezi , tak to proste nebezi . A nikoho to nezajima. Nakonec udelali taky nejakej takovej model, ze ti co se o to staraji, neco malo z toho maji .
Nechcem delat inet pro cely svet , jen pro nas a blizke okoli .