Zdravím,
v minulém týdnu jsem dostal CRSko na stůl a dnes jsem ho opatrně s kolegou nasadil na malou část sítě. Zjistil jsem pár zajímavých faktů, tak se s nimi chci podělit - někomu to pomůže, někdo zkušenější se třeba taky o něco dalšího podělí :-)
Prvotně vás chci upozornit na to, že zmíněný Switch testujeme jako levnější a více user-friendly koncový switch pro FTTB domek (24Gbit porty pro klienty, SFP uplink), čistý Switch s maximální podporou sem tam něčeho, žádný natování/routování/DHCPkování atp - na to máme několik hraničních mrch s dostatečným výkonem.
Konfigurace SW je prostá - Ether2 Master, vše ostatní (Ether3-24,SFP) jsou slave (Nevím z jakého důvodu, ale nepovedlo se mi žádný Ether přehodit na mastera Ether1 a ani Ether1 slejvnout pod Ether 2). Na Ether 2 přivedena konektivita v tagované vlaně, jednotlivé porty jsou poté netagované. Management IP switche běží na servisní vlaně, která je pro Ether2 z uplinku netagovaná, v arpu visí jenom GW pro management network, Mac adresy dalších zaříení jsou ve SWITCH-> Unicast FDB.
Při speedtestu jsem na NTB naměřil 300/300Mbps propustnost, více nebylo v měřené chvíli pro test k dispozici. CPU se "zapotilo" na necelých 22%, celkový traffic na master portu byl v tu chvíli 420/330Mbps Down/Up. V Současné chvíli sleduji CPU při reálném datovém toku od klientů, který je nyní kolem 82/10Mbps. Podle /Tools profile se CPUčko fláká : 0.6-1.2 % ethernet, 3.5 % spi, 2.0 % networking, zbytek iddle/mannagement/unclassified.
Otázka do davu :
- Switch/Exceptions
- Switch/Mirror
- Switch -> Vlan Tagging/VLAN
Nastavoval to někdo, tuší někdo jak nebo co ? :-) Jsou to jenom zaškrtávátka, nebo to opravdu něco umí ? :-)
Předem díky za jakékoliv ohlasy