Takže taky pár testů ode mě:
ROS 6.12 - 100% CPU Load i s default konfigurací, novější ROS už fungují normálně, aktuálně mám 6.13 a 6.17
Zkoušel jsem několik modelových využítí:
- model 1 "router nebo softwarový bridge", tj. jednotlivé porty, popř. skupiny portů (integrovaný switch umí více master-portů) mají IP/jsou v softwarovém bridgi - funguje OK, propustnost cca 56kpps (test pomocí iperf, bez ohledu na velikost paketu a zátěž CPU, teda v mých testech byla vždy pod 100%, často v režimu bride třeba jenom 20%, ale víc kpps mi to prostě nedalo)
- model 2 "L2 switch s podporou 802.1Q", tj. všechny porty mají stejný master-port, nastavení na switchi ingres/egres pravidel pro VLAN, chodí to gigabitem
- model 3 "L3 switch", tj. stejně jako L2 ale vlany mám zapojené přes switch1-cpu a routuji mezi nima, výkonost o pár procent nižší než v modelu 1, ALE v reálném provozu mám 0.2% ztrátovost paketů skrz něj, občas se prostě jeden paket ztratí, na stole mi to nedělalo a v produčním systému to nemůžu ladit se supportem, dokonce se mi stalo, že jsem si zapojil vedle dalších zařízení ještě notebook do CRS125 a projevovalo se mi to co dagusovi - řádově 5-15s žádná komunikace notebooku směrem do switch1-cpu, pak zase chvíli OK, ..., v logách nic, ve statistikách nic, to mě trošku zklamalo