Prvně jsem testoval MeanWell, protože byl u ISP vyhlášen. Testoval jsem to dva týdny na stole, jak se to bude chovat a byl jsem dost zklamán a hlavně překvapen, jaká je to plečka. Jednak nabíjecí proud naměřený max. do 0,5A, což je opravdu málo, tak nabíjecí napětí. Ta svině mi do baterek začala hulákat přes 31V!! Nevím kde se tam vzalo takové napětí, ale byl to brutál. A to se ani nezmiňuji o přepínacím čase mezi baterií a AC sítí.
Hledal jsem jeho náhradu. Zkusil jsem DELTA. To je pohoda zdroj s UPS za stejné prachy. Při testu byl maximální nabíjecí proud dokonce vyšší než deklarovaný výrobcem, hezkých 1,7A (v datasheetu deklarován max 1,5A), nabíjecí napětí nepřekročilo 27,5V. Nulový přepínací čas mezi baterií a AC vstupem. Doporučuji max. baterie 40Ah, nabité jsou do 24 hodin. Myslím, že slušný výsledek za ty prachy.
Jinak Sulfatace není zas tak rychlá, aby vám začala ničit baterii během jednoho dne. Jestli někdo potřebuje připojit 100Ah baterii, neviděl bych v tom problém, kromě nabíjení baterií až 2,5 dne. Sulfatace se projeví až po několika dnech.