Vase nazory me vyjma TTcka velice bavi.
Takze ja se mam podridit konkurenci a prodavat net pomalu za stovku a jeste mam mit super sit ktera zvladne nemozny?
Berte to tak. Ja jsem vlastnikem dalnice na ktery poustim koncaky a mam ji stavenou tak aby se tam mym klientum jezdilo pohodlne. To co vyberu na dalnicnich znamkach staci na bezne opravy a jednou za cas bud rozsirim pruhy nebo pridam dalsi pruh. Zkrátka podle počtu useru kteri mi tam jezdi a taky podle počtu peněz.
Všechno funguje krásně až do doby než po mojí dálnici začnou k mějm klientům jezdit kamiony od YouTube, Netflix, Stream.cz apod. Nejenom že za používání mojí dálnice nic neplatí, přeci si je objednali moji klienti a oni pouze jedou k nim. Ale navíc jezdí s kamiony který jsou přetížený, často jezdí rychleji než je povoleno. Důsledek je jasnej. Dálnice to přestává stíhat, je časteji rozbitá, tvoří se kolony a klienti prostě musí víc čekat.
Řešení? Buď mi dá někdo dotaci (což pochybuju), nebo zvednu cenu dalničních známek - cenu internetu, což se klientům nebude moc líbit ale v určité míře by to šlo a nebo zavedu dálniční známky i pro kamiony, aby když po mojí dálnici jezdí tak taky vydělávali na její opravy a vylepšení.
Ano C je správně. Je logické chtít po Googlu peníze za to že vydělává na mé infrastruktuře. Protože díky jeho službám roste potřeba kapacitnějšího internetu daleko více než dříve a investice do nových technologií není zrovna levná záležitost. Vemte si třeba cenovej rozdíl mezo 100M rádiem a Gbit rádiem?
Aha a jsme doma.
Tím chci říct: strčte si síťovou neutralitu do řiti a nebo začněte něco dělat s tím že telekomunikační trh je tu v prd*** a lidi platí za internet žalostně málo.
Ten kdo bude stejně blbě jako Hapi nadávat, že tu chce někdo vydělat, tak by si měl uvědomit že mezi dobročinou činností a podnikáním je celkem velkej rozdíl a to sice ten, že podnikání je hlavně za účelem ZISKU. Takže ano, já chci vydělánat prachy a nestydím se to tu říct. Jestli vy ostatní to tak nemáte a děláte to pro dobrej pocit, že můžete někoho připojit na internet, já Vám to neberu. Ale s podnikáním to nemá nic společnýho a nechápu proč nejste CZF.