I když se wifi nějaký ten pátek věnuji občas člověk narazí na problém, který určitě někdo z vás řešil. Řeším připojení tlustého klienta v centru města, který potřebuje rychlost 20/20 Mbit. Obsazenost kanálů masivní v daném místě slyším cca 120 sítí provoz na jednotlivých kanálech velký. Vzdálenost k AP cca 400m. Původně jsem na tomto místě měl SEXTANT od mikrotiku chodil cca rok v pohodě, ale vyrostlo okolní rušení a tak jsem nasadil od Jirouše malou parabolu 40 cm a stav je ještě horší slyším i sítě, které jsem před tím neslyšel u SEXTANTu. Domníval jsem se, že parabola je směrovější a neuslyší bordel za zády, čímž SEXTANT netrpěl. Máte někdo zkušenost s podobným problémem a co jste za anténu použili. Chápu, že v tomto pekle je použitelná pouze jedna polarizace a něco co je hodně tupé na okolní signál.........
ve měste je dobré hlavně využívat důvtip, třeba dát anténu nějak za stěnu kde je vidět pouze na tu část města, kterou chceš, dále je třeba používar směrové paraboly a co nejvíce je možné stahnout citlivost karty, potom mi to funguje dobře.