• RouterBoard
  • Najlepšia stabilná verzia na reálny provoz

Ahojte

Po dnešnom upgrade na 6.11 som úplne znechutený. Samé chyby a vlastne viac toho pokazili ako napravili. Chcem sa opýtať: akú najlepšiu (najstabilnejšiu) verziu mi odporúčate? Nechcem žiadne nové "vychytávky" vo funkciách. Len jednoducho chcem niečo, čo bude stabilne bežať a čo už máte otestované. Nebránim sa ísť na 5.X a nižšie.

Vďaka za každý postrech.

na x86 jako stabilní beru 5.21, na rb 5.26 a 6.7 podle toho jestli je to novější nebo starší. Když je nějaký problém je to spíš kusem rb než rosem.

A na jakém hardwaru? 5.26

a z V6 asi 6.7 a 6.10

A na jakém hardwaru? 5.26

a z V6 asi 6.7 a 6.10

+1 taky to tak vidim

Ahojte

Po dnešnom upgrade na 6.11 som úplne znechutený. Samé chyby a vlastne viac toho pokazili ako napravili. Chcem sa opýtať: akú najlepšiu (najstabilnejšiu) verziu mi odporúčate? Nechcem žiadne nové "vychytávky" vo funkciách. Len jednoducho chcem niečo, čo bude stabilne bežať a čo už máte otestované. Nebránim sa ísť na 5.X a nižšie.

Vďaka za každý postrech.

jaký chyby?

Router sa sám rebootuje, LOG hlási kernel failure. Vo Winboxe sú selectboxy nejak stiahnuté, už som to hlásil na support, je to chyba u viacerých. A mnohé iné sú popísané tu: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=1&t=83188

<--- ia1 -->ros-failure.png<--- ia1 -->

<--- ia0 -->ros-selectbox.png<--- ia0 -->

o 9 dní později

Zdravim,

podľa vás, ktoré ROS je zatial najstabilnejsie na RB433AH. Idem v klasickom A mode, žiadny nstreme. 5.26 alebo až 6.7?

Vďaka za odpoveď.

Ahoj :)

Osobně jako nejstabilnější verzi považuji 6.10, nasazen na většině sítě a bez problémů (mipsbe, PPC a X86). Bohužel 6.11 jsem radši dal zpátky na 6.10. Ano fungovala a relativně bez problémů, ale při nastavování se to celé chovalo nějak záhadně (krátké rozklikávací seznamy už jsou klasikou, ale třeba jsem vytvořil pravidlo v FW a to se nezobrazilo, po restartu MK už tam bylo zapsáno správně a podobné srandičky). Takže i když s samotným chodem zařízení nebyl sebemenší problém, pro jistotu zpátky na 6.10

o měsíc později

je uz nejaka verze kde se nemrvi NV2? nebo se nemam namahat zkouset ...

Všude mám 6.7 a žádný zásek nv2, nstreme ani 802.11.

Další jsem dostatečněčně neotestoval.

ja mam dobre zkusenosti v 6.10

mam nasezenou posledni 6.12 uz pres tejden na x set rb a zadnej problem nevidno :

6.7 se ještě občas zasekla modulace, pak pomohlo disable/enable radio.

Zatím všude kde jsem dal 6.12 tam musím zaklepat - vše OK

je uz nejaka verze kde se nemrvi NV2? nebo se nemam namahat zkouset ...

NV2 problemy byly opraveny uz nekde v 6.8. Nasazujeme 6.10 a 6.12 nezatuhava.

NV2 problemy byly opraveny uz nekde v 6.8.

Bohužel nebyly, 6.8 zamrzala modulace docela často. 6.9 také. I 6.10 jsme měli jednou zamrzlou. Sice se zakousla na 6,5-30Mbit takže to nebylo tak tragické.

Zatím jedinný firmware který jsme něměli zakouslou modulaci tak je 6.11 a 6.12. Tím netvrdím že to je opravené :) pouze se to zatím neprojevilo

mam nasezenou posledni 6.12 uz pres tejden na x set rb a zadnej problem nevidno :

ok, dej vedet jak to chodi za mesic : nemam nejak duveru v nove FW

o 20 dní později

tak kolik je mrtvol po mesici?

zadna :) postupne nasazuju 6.13 a zkusim caps manager

o měsíc později

u me kde je 6.13 vsade slape bez problemu s 6.15 obcasne problemy takze cekam an 6.16 posledni nechavam zatim 6.13

📡 Telekomunikace.cz