• RouterBoard
  • Najlepšia stabilná verzia na reálny provoz

Moja skusenost: RB433 s ROS 6.15 sa mi samo restartuje, ak sa pripoji viac ako cca. 5 klientov na WLANe. Neviem cim to moze byt sposobene.

Ja mam vsude zatim 6.13 a slape bez problemu, zda se ze po delsi dobe nejmene rozbita verze

6.15 chcipne docela rychle, jsou tam chyby ..

6.13 na NV2 chcipla do tydne ...

testovaci setup: omni v NV2: A/N 20mhz HT 0+1, mirne zaruseno, klienti A, N, N + HT 0,1 proste vsehochut a slo to srat :

co ted? mam zkusit tu 6.12 nebo se na to vysrat a fungovat dal na v5 ?

6.15 chcipne docela rychle, jsou tam chyby ..

6.13 na NV2 chcipla do tydne ...

6.13 jako AP - uptime 28dní NO problem

6.15 jako AP - uptime 22dní NO problem

o 5 dní později

6.13 behem 24 hodin mrtva 2x v nstreme dual, 6.15 to same

channel 20mhz A band ... : nezda se mi ze by 6.xx byla pouzitelna, jsem nasranej pisu na support mikrotiku ...

6.13 sa mi javi ako jedna z najpepsich verzii za poslednu dobu. Nic mrtve ..

presne s 6.13 zadnej problem :

dalsi lockup nstreme dualu za mene nez 24 hodin : at si to mikrotik narve do prdele, jdu s verzi dolu

ta chyba je tam porad, proste se jenom nekde neprojevi a nekde jo a docela rychle

zkouseno na RB433AH +R52Hn

mimochodem na 6.15 padaji eoip tunely jak zrale hrusky ...

po rozpravce s technickou podporou na tema kdy konecne hodlaji udelat funkcni verzi kde se ty wifiny nebudou srat z nich vypadlo at zkusim rc18 ze tam by to melo byt opravene :

a navic to samozrejme znamena maznout oba konce spoje a nastavit znova desky bo po upgrade vzhledem ke zmenam ve wireless package jako napr. z 20/40 above bellow na 20/40 eC 20/40/80 eCee a podobne

znamena domrveni nastaveni wifi karty ->default anebo scifi hodnoty v settings a naslednou ztratu spoje ...

6.13 sa mi javi ako jedna z najpepsich verzii za poslednu dobu. Nic mrtve ..

Zdravím,

kromě PPTP tunelů, které taky padají jako zralé hrušky ...

mpcz, 14.07.2014

o 8 dní později

Nějak mě od verze 6.10 nefachčí Auto Upgrade. Nahraju balíčky na server, klient je tam vidí, označím, které chci downloudat, kliknu... a nic se neděje :? Verze 6.17 už to má zřejmě opravené, tam to funguje. Co se týče stability a sekání se či rozpadání spojů, tak jsem nezaznamenal žádnou změnu ani k lepšímu ani k horšímu..

o 10 měsíců později

Ktoru verziu by ste odporucali na GW a verzia x86.

Dakujem kazdemu za radu

Ktoru verziu by ste odporucali na GW a verzia x86.

Dakujem kazdemu za radu

Ahoj, urcite 6.19. Ta jede stabilne a bez problemu.

o 15 dní později

6.19 x86 po kazdom rebootu nenabehne.Treba natvrdo restart.Tak idem skusat inu verziu a dam vediet ako som dopadol

o 10 dní později

Ja mam vsude zatim 6.13 a slape bez problemu, zda se ze po delsi dobe nejmene rozbita verze

Taky do toho půjde nejspíš zpátky, na 6.13 pak teda na 6.18 jsme jeli asi půl roku bez problému, teď přišel upgrade na 6.27 a s každým typem routerboardu problém, radia se rozpojuji pri -55dB z ničeho nic, na RB493 se koušou eth1 a různý další problémy, který na chvilku vyřeší reboot...

A jakou verzi doporucite na Omnitika?

mam tam v 5.25 a za posledni mesic uz se mi 2x kousnul takovym zpusobem, ze vesele vysilal, klienti pripojeny ale nepreposilal data, ani po LAN ho vinbox nenajde, (nastaven pouze bridge LAN==WiFi) nic neroutuje, jen preposila data mezi interfacemi....

to se mi stalo i s verzí 6.19 asi HW chyba nejspíš, omnitik je fakt jeden z nejhorších HW, zatím u nás největší poruchovost ze všech RB.

to se mi stalo i s verzí 6.19 asi HW chyba nejspíš, omnitik je fakt jeden z nejhorších HW, zatím u nás největší poruchovost ze všech RB.

To zasekavani LANky neni jen problem Omnitiku, ale i SXT AC a dokonce i RB912 (http://dealer.penta.cz/routerboard-mikr ... 13764.html), jiz jsem to tady myslim nekde i psal a resil i na ofic. foru mikrotiku. Minuly tyden se mi zasekl sektor postaveny na uvedenm SXT AC a to takovym zpusobem, ze nemohl ani vzdaleny reboot pres klienta, protoze wifi fungovala a vysilal v poradku. Pomohlo az vypnuti z el. (jede to pres ups a pripojeno do switche 260GS, ktery hlasil no link) a nasledne zapnuti. Byla tam verze 6.25. Upgradoval jsem ji na miste 6.29.1, protoze tam mam jeste i sektor z SS-60, tak kdyby byl nejaky problem, muzu lidi prepojit tam ...

📡 Telekomunikace.cz