...Dále v tajemném označení "podstatné vady DPS" mi schází pozitivní "co a proč" je na tom tak špatně, ale to je na odbornou diskusi na toto téma jdoucí nad rámec tohoto fóra..
Vojta.
Pokusim se objasnit dotazy m.j. za pomoci mnemotechnicke pomůcky.
Pouziji takovehoto smajlika: .
Jak vidno,jeho usmev je dokonale symetricky,je totiz virtualni.
Kdokoli z nas,postavivse se pred zrcadlo a pokusivse se o neco podobneho,zjisti,ze ma hubu nakrivo.
Minimalne o nekolik molekul.
Neni to nic zvlastniho,nikdo se nad tim nepozastavuje,nepodstatnou vadou usmevu disponuje kazdy z nas.
Odlisna situace nastava v pripade vrozene vady-rozstepu-ktery uz je povazovan za podstatnou vyvojovou vadu.
Takze podstatna vada ,jak je z tohoto prikladu zrejme,je takova,ktera zcela zjevne vybocuje z rady vad drobnych,nepodstatnych a cini z vyrobku obvyklych,ocekavanych vlastnosti vyrobek vlastnosti neobvyklych v tom horsim slova smyslu.Rozstepeni hlavniho laloku sektorove anteny na nekterych kmitoctech pracovniho rozsahu takovouto neobvyklou vlastnosti rozhodne je.
Co je toho pricinou stepeni hlavniho laloku a proc tomu tak je,mohu pouze odhadnout,tipuji na prilisnou slozitost-labyrint-plosneho spoje.
Jinak je to skoro rok od počátku aféry, jak to tedy nakonec dopadlo?
Vojta.
Vzhledem k tomu,ze odmenou za moji snahu upozornit na vadny vyrobek-ktery prinesl trapeni a zbytecnou ztratu casu a nervu prinejmensim nekolika monterum,kteri mne nasledne vadne anteny zaslali k oprave-mne bylo krome nekolika souhlasnych prispevku,za ktere dekuji,pouze nekolik vyhruznych dopisu ze strany judr.xy ze zname firmy RF elements,nemam uz ani chut ani cas se zabyvat dalsim angazovanim v zalezitosti vadneho plosneho spoje teto anteny.
Podle webové prezentace té firmy jsem tam zahlédl leccos, včetně jak bylo řečeno skvělého týmu kvalifikovaných lidí a i různého užitečného 3D SW. To by k tomu, aby se dělaly antény dobře a chytře, levně a inovativně (to považuji za "profesionálně"), mohlo určitě stačit.
Vojta.
...u nevhodně navržené anténní řady umí změna kmitočtu udělat s vyzařovacím diagramem slušnou paseku, ..ale takovou botu od profesionální firmy na antény lze těžko očekávat.
Vojta.
Uvedu priklad:
Ve firme,se kterou spolupracuji a ktera se zabyva vyrobou laserovych vypalku a je vybavena nejmodernejsimi pristroji pro 2D a 3D laserove prace,jejichz celkovou cenu si troufnu odhadnout na vice nez 100 000 000,- Kc,pochazi po vyrobnich halach provozni mistr,vybaveny primitivnim zarizenim-digitalnim posuvnym meritkem-,,suplerou,,.
Vyrobni tolerance se obvykle pohybuji podle materialu,tloustky a rozmeru vypalku v radu nekolika desetin milimetru.
Mistr za pomoci vyse uvedene jednoduche pomucky snadno zjisti,zda se rozmery prave vyrabene serie vypalku pohybuji v dane toleranci.
Pokud tomu tak neni,okamzite zastavi vyrobu a zjedna napravu.
To je,co mne chybi ve firme,ktera by se chtela honosit oznacenim,,profesionalni,,.
Schopnost s vyhovujici ,,provozni,, presnosti zjistit,zda je teorie a praxe v souladu.
Teoreticky totiz,jak jsem nekde cetl,je teorie a praxe stejna.Prakticky tomu ovsem mnohdy neni.
Pro firmu,ktera se zabyva vyrobou tak osidnych zarizeni,jako jsou anteny pro mikrovlnna pasma-vyroba v desetitisicikusovych seriich - je jednoduche zarizeni pro zmereni REALNYCH parametru anten nezbytnosti a vyroba nezmerenych komponentu krajni nezodpovednosti.
Firma RF elements se k autorstvi ci neautorstvi vyse zminovanych DPS nevyjadrila.
P.S.
Máme těchto antén spousty, a fungují perfektně. Jediný ubytek signálu je na krajích a to poměrně ostře a to je správně, koukali jsme do jedné z nich, a plošnák vypadá uplně jinak. Takže nevím jestli to není trochu flame...
Ono je taky otázka kde jste tuto anténu vzali, my je nakupujeme přímo od distributora...
Zkuste z jedne z nich vysunout kryt a poslete foto plosneho spoje,at maji kolegove predstavu,jak DPS vypada.
Podarilo se uz vyfotografovat nejakou z tech,ktere funguji podle predstav?