martas sacnok Co máme nastavené my na proxmoxu, tak: Procesor - místo x86-64-v2-AES máme host BIOS - UEFI Display - Virtio-GPU (nepodstatné asi, ale ze zvyklosti) Machine - q35 (podle srovnání je tato virtualizace rychlejší) Hard Disk - zapínáme ještě discard
sacnok vecino Vyzkouším to, takto udělat. Jak jsem psal výše, tak stará verze 9.4.19 fungovala bez problémů. Chtěl jsem přejít na Unifi OS Server, padat to začalo až na Unifi OS Server
jcltm sacnok Takto to mám já. Debian 13 čistá instalace + Unifi OS podle ofiko návodu od UBNT. Běží to od instalace parádně. Storagepool mám ZFS na jednom NVMe disku. VMka pod Proxmoxem mi padaly na testovacím serveru když jsem měl storage na LVM ext4, evidentně tam byly problémy s tím že se nezapisovalo co mělo a při čtení byly data poškozené. ZFS je vedle toho naprosto spolehlivé. Podívej se na disk jestli není něco špatně ve SMART. Nebo jestli se ti třeba nepeče NVMe bez chadiče.
jcltm sacnok Myslíš si, že je to tím, že je to instalované tím skriptem od Glennr? Nevím ptám se. Nevím, ale bude to jeden z mála rozdílů oproti mé instalaci která běží bez jediného problému... Konfiguraci VM mám v podstatě default, nic zvláštního.
jcltm crazyape Respektive tak jednou za rok ho restartuju pac je nejaky dycky uz zabrzděny… Mam tam tak 300sitů. To ale tedy nebude UOS o kterém je zde řeč.
jcltm vecino Mně šel přechod krásně i se statistikama. Jen abych ten velký backup vygeneroval, musel jsem krátce před tím starý network server restartovat.
jcltm zdeneksvarc Ještě nutno říct že na rozdíl od Unifi Network funguje na UOS tisíckrát líp backup. U Unifi Network to mrzlo, nedělalo co mělo a pomohl jedině restart. Nevidím za sebe už důvod setrvávat na staré verzi, UOS je ekvivalent nových CloudKey, starý Unifi Network ekvivalent první generace CloudKey.
Alois sacnok Nemáš tam jako filesystem pro DB BTRFS? S tímto jsem se nepěkně vyškolil u Zabbixe. Čistá instalace serveru a vždy po pár dnech začal být problém s tabulkou historie. Všem to fungovalo normálně, až jsem zjistil, že není vůbec dobrý nápad mít tam BTRFS. Změnil jsem na EXT4 a od té doby je klid.
jcltm jirk Buď jsem slepec, nebo tam není žádné info o zranitelných verzích. Týká se to i té aktuální, nebo už to bylo do zveřejnění opraveno?
jirk jcltm This vulnerability was introduced in Version 3.3.22 and was fixed in Version 4.0.21 and later. Affected Products: UniFi Access Application (Version 3.3.22 through 3.4.31). Mitigation: Update your UniFi Access Application to Version 4.0.21 or later.
zdeneksvarc Tady píšou víc https://www.catchify.sa/post/cve-2025-52665-rce-in-unifi-os-25-000 Opraveno ve verzi UniFi Access 4.0.21