• Wireless
  • 3G modem s externí anténou a LAN

Zdravím,

do míst s velmi špatným signálem sháním 2G/3G/LTE (není podmínkou vše) modem, který by měl vstup pro externí anténu a zároveň LAN pro připojení do sítě. Jedinej obchod, na který jsem dosud narazil je http://lte-unas.cz, ale nenašel jsem tam žádný modem, který by odpovídal oběma podmínkám. U operátorů je k sehnání většinou pouze USB modem a to já nechci.

Nevíte o něčem?

Díky za tipy

o 4 dny později

Aby nakonec nevyšlo levnějí nějakej routerboard s USB a do toho libovolnej (vyzkoušenej) USB modem s výstupem na anténu (ten co dává O2 má výstupy, MF823)...Bych se nedivil, kdyby ten průmyslovej byl tak za desítku...

A pro klid duše tomu můžeš dát jednou za 2dny reboot nebo jen reset napájení USB. (třeba O2 přesně po 48hodinách stejně shodí spojení, pokud ti jde o přerušení dat, tak tomu se stejně nevyhneš na chvilu). No a jako plus máš možnosti konfigurace ala mikrotik, zatímco u toho průmyslovýho modemu to bude nějakej jejich jendoúčelovej firmware (ale nezkoumal jsem to co to umí a co ne)

prave ignorace Mikrotiku v podpore 4G modemů ( VDF K5150) me donutila koupit bezny Wifi router s USB a podporou 4G modemu, fachci to dobre, teda jednou za cas to vytuhne a je potreba reset routeru, ale za ty prachy clovek nemuze chtit vse dokonaly. Co se pripojeni externi anteny tyce, tak sem prisel spise na to, ze to neni az takova vyhra, moc to aspon v mych testech signalu nepomohlo ( ovsem pokud je clovek dal od BTS, tak zde si jiz efekt dostavi), samotny modem je citlivy skutecne velmi hodne. Pokud by ale nekdo scel, mam tu antenu s 5m kabelu + redukcnimi pigtailicky do modemu co se mi tu vali nevyuzita.... za 13 kil je to pripadneho zajemca (porizovak pres 2200 penez)

Nezapomente, ze pro LTE je vhodne mit k modemu pripojene anteny dve (pouziva se 2x2 MIMO).

ta moja je MIMO, ma 2 konektory a LTE modemy pokud maji vstup na externi antenu maji vzdy tyto vstupy take dva.

o 4 dny později

prave ignorace Mikrotiku v podpore 4G modemů ( VDF K5150) me donutila koupit bezny Wifi router s USB a podporou 4G modemu, fachci to dobre, teda jednou za cas to vytuhne a je potreba reset routeru, ale za ty prachy clovek nemuze chtit vse dokonaly. Co se pripojeni externi anteny tyce, tak sem prisel spise na to, ze to neni az takova vyhra, moc to aspon v mych testech signalu nepomohlo ( ovsem pokud je clovek dal od BTS, tak zde si jiz efekt dostavi), samotny modem je citlivy skutecne velmi hodne. Pokud by ale nekdo scel, mam tu antenu s 5m kabelu + redukcnimi pigtailicky do modemu co se mi tu vali nevyuzita.... za 13 kil je to pripadneho zajemca (porizovak pres 2200 penez)

Snad nechcete používat LTE od Vodafone ? nebo pouze modem. Pravda MK nepodporuje USB K5150, za to podporuje všechny USB od Huawei. Cena slušného LTE modemu je kolem 1000,-Kč s DPH např. E3272s-153. Pokud ho flashnete, dostanete možnost PPP i NCM (usb ethernet). Lehce nad 2000,- dostanete router s LTE .

Mohu se zeptat, jaký router jste si koupil k K5150 ?

Jestli jsem pochopil dotaz, tak vašemu požadavku by asi odpovídala indoor konfigurace:

RB411U rychlostně tedy do 3G. Krabice, 2x pigtail , zdroj 12 až 24V

Modem mPCI Sierra Wireles MC8781 3.6Mbps/7.2Mbps se dá pořídit již od 440,-Kč

Modem mPCI Sierra Wireles MC8700 5.76Mbps/21Mbps se dá pořídit již od 650,-Kč

měl by jste se vejít do 3000,-Kč

Pro mezní rychlost LTE to bude dražší RB912UAG-2HPnD, krabice, 2x pigtail, zdroj 12 až 24V

Sierra Wireles MC7700 již od 3100,-Kč

měl by jste se vejít celkem do 6000,-Kč

Pokud by vám nevadil externí USB modem, tak by jste si mohl pořídit za 1000,-Kč modem Huawei E3272 a RBmAP-2n s 2x ethernet za 1100,-Kč . Napájet ho můžete od 12 do 57V, také i po ethernetu.

Za 2200,-Kč máte soupravu pro všechny technologie u nás, tedy od GPRS až po LTE

Modem má také dva konektory pro připojení externích antén.

📡 Telekomunikace.cz