Ahoj,
resim celkem bolehlav :/
Popis zuzim jen na 3 routerboardy at je to jednodussi. Rekneme, ze jsou zapojene v rade za sebou jen UTP kabely (mam to tak tady na stole na pokusy). RB1 --- RB2 --- RB3
- Vsechny RB jsou s ROS 6.27 (RB1 a RB2 jsou RB2011iL-IN a RB3 je RB493)
- Na vsech 3 RB je nastavene a funkcni OSPF s MPLS.
- z RB1 vede i po jednom funkcni VPLS tunel na RB2 i na RB3
- v OSPF interfaces jsou ether porty, na kterych jsou i IP adresy v rozsazich pro OSPF - to je samozrejme... - ale neni tam zatim bridge
Vsechno krasne slape prave az do chvile, kdy se napriklad pokusim na RB2 dat do bridge ethernernet vedouci na RB3. Pak se samozrejme v OSPF interfaces objevi i ten bridge. Neni problem, OSPF mi po uprave funguje vesele dal i na bridge, ale prusvih je, ze vlozenim toho ether portu do bridge prestal fungovat VPLS tunel mezi RB1 a RB3, tj. tunel, jehoz data prochazi pres prostredni RB2, kde doslo k tomu vlozeni ether portu do bridge.
MTUcka jsem zkousel nastavovat uz vsemozne, ale nic nevedlo k uspechu. Cele to delam jako pokus o pristup na zarizeni na trase mezi RB2 a RB3 pres L2 (ano, zatim tam zadna zarizeni na stole nemam, ale v realu tam budou).
Mozna existuje i lepsi reseni, jak mit pristup na vsechna ziva zarizeni na OSPF spoji v pripade jakeholiv vypadku (vypadek na propoji mezi zarizenimi na spoji mezi OSPF routery, vypadek celeho zarizeni na spoji, vypadek jednoho z krajnich OSPF routeru), kdyztak pls poradte.
Snad jsem to podal srozumitelne.
diky za nejake podnety, nejlepe vedouci k tomu, abych se po L2 dostal z RB1 na spojovaci sit mezi RB2 a RB3 (ale zaroven mezi nimi musi stale bezet OSPF)
Pep.