• nahrada za tl-wr720n ?

Pouzivate nekdo nejake lacne ale "celkem" dobre routery, neco jako byl tl-wr720n od tp-linku ? Hledam vhodnou nahradu ...

diky

A tuší někdo, proč se ten router přestal vyrábět? Byl designově povedený, levný a do bytu signálově dostatečný...prostě měl ideální vlastnosti.

To by me taky zajimalo...

Zacal jsem misto toho pouzivat Netisy...

Taky spokojenost s Netisem, i když myslim, že Viktor je nějak nerad:)

ktery konkretne netis ? neco se zkouselo a stalo to za prd :(

tl-wr720n se prestal delat stejne jako r402M z duvodu ceny, tp-link se snazi vse "levne" vyradit ... citi se byt znackou a chce prachy ... alespon tot popis z ceskeho zastoupeni ...

Tak ho mohl prostě jen zdražit. Kupoval bych ho i kdyby stál stejně jako TL-WR841N, protože vypadá dobře a nečumí z něho obrovské antény.

hm, tak to rekni tomovi mathauserovi az budes nekde na akci kde bude tp-link ... aspon nebudu sam

Viktor: Dávám všude Netis WF2411, udělá to docela dobrou službu za ty peníze. Vypadá taky celkem slušně. Co vím, tak problémy byly akorát s původním FW, teď už dost věcí opravili a dle slov JON.cz ani není problém dojednat s výrobcem nějaký úpravy na fw, pokud by chtěl někdo něco rozumnýho nějak předělat/opravit. Dávali jsme to donedávna docela dost a na problémy jsme ani moc nenarazily. Jediný co, tak vím, že mi to u jednoho klienta zlobilo, když byly použitý právě router TL-WR740N jako hlavní GW a za ním po kabelu ještě WF2411. Když byly routery propojený jen přes LAN, tak přes WF2411 neprocházelo DHCP ke klientům. Ale moc jsem ten problém dopodrobna nezkoumal.

hAP jsem u jednoho klienta taky dával... Ale obyčejní lidi, chtěj mít většinou co nejlevnější věci...

co použít http://www.i4wifi.cz/Bezdraty-2-4-GHz/A ... irMax.html

nebo

http://www.i4wifi.cz/MikroTik-RouterBoa ... -n-L4.html

ten ubnt je zbytecne drahy .. to klios uz asi nekousne, ale ten mikrotikuv vypada celkem zajimave

Viktor: Dávám všude Netis WF2411, udělá to docela dobrou službu za ty peníze. Vypadá taky celkem slušně. Co vím, tak problémy byly akorát s původním FW, teď už dost věcí opravili a dle slov JON.cz ani není problém dojednat s výrobcem nějaký úpravy na fw, pokud by chtěl někdo něco rozumnýho nějak předělat/opravit. Dávali jsme to donedávna docela dost a na problémy jsme ani moc nenarazily. Jediný co, tak vím, že mi to u jednoho klienta zlobilo, když byly použitý právě router TL-WR740N jako hlavní GW a za ním po kabelu ještě WF2411. Když byly routery propojený jen přes LAN, tak přes WF2411 neprocházelo DHCP ke klientům. Ale moc jsem ten problém dopodrobna nezkoumal.

presneji prosim, po zadani me vypadnou tri routery lisici se koncovyma pisenkama .. dik :)

My pomalu ale jiste prechazime na Mikrotik HaP lite. Oproti tp-linku lepsi ve vsem...

Viktore přesněji je to Netis WF2411.

bez ničeho - pevná anténa

/D - odpojitelná anténa

PS - PoE Out na WAN

My pomalu ale jiste prechazime na Mikrotik HaP lite. Oproti tp-linku lepsi ve vsem...

Lepší ve všem, kromě ceny :)

No proste uz neprodavame routery za 600 ale za 800 vč nastavení ... u lidi si to uz clovek musi obhajit.

U tp-linku me pekne iritoval uz ten jejich paradni "novy" zdroj s tencim jackem. Na instalaci sem potreboval dat poe injektor, vybalim router a pruser : :

A na stěnu se to uchycuje jak?

Netise (ten levnejsi model) prodavame za 1100 kc zakaznikum s dodavkou , konfiguraci, zarukou.

Mesicne jich prodame cca 10 ks.

No proste uz neprodavame routery za 600 ale za 800 vč nastavení ... u lidi si to uz clovek musi obhajit.

U tp-linku me pekne iritoval uz ten jejich paradni "novy" zdroj s tencim jackem. Na instalaci sem potreboval dat poe injektor, vybalim router a pruser : :

Máte někdo otestovánu, tutu poslední low-cost verzi hAP ? http://www.ipmedia.cz/?cls=stoitem&stiid=3780

Pokud by to mělo zdroj 24V a ještě poe-out nemělo by to chybu, ale o tom už se psalo, že něco takového je v jiné ceně. Jinak zatím ke klientům ve velkém valíme 841N a bez problémů, pokud bych si chtěl hrát dám do toho Open-WRT. To už je asi lepší ten Mikrotik. Rozdíl mezi cenou tam moc není. Jinak zákošům prodáváme vysílačky skoro za nákupku. Nějaké konkurence je dotují zákazníkům. Za 1100,- by jsme si tu fakt neškrtli. To bylo dříve.

Děláme to stejně. Pokud už někdo za každou cenu chce samotnou wifi tak mu ji prodáme, ale s upozorněním že neručíme za nefunkční linku v případě špatné konfigurace wifi...

Ten nový hAP-TC je stejný jako předchozí hAP. Jen jiný obal. Skoro bych řekl že lepší byl ten starý obal. Aspoň se to dalo přidělat na zeď. Ten nový se nedá přidělat

📡 Telekomunikace.cz