• nahrada za tl-wr720n ?

Kdyby jen to. Já jsem nikdy nechápal myšlenkové pochody konstruktérů a designérů, kteří navrhnou a vyrobí krabičku o váze několika (desítek) gramů, postaví to na stranu s nejmenší plochou, dozadu nasekají konektory do kterých se mají zastrkat kabely a představují si, že to bude samo stát na tom místě, kam se to postaví. Vůbec jim nedochází, že váha kabelů, ale i jejich schopnost držet a každou cenu "svůj ohyb" se prostě s tím jejich designérským pokusem jaxi neslučuje.

Vážně nechápu, co je vedlo k tomuto nápadu sprznění hAPčka takovouto novou pixlou.

Teď jsem našel i něco málo i na fóru mikrotiku. Normis nový design obhajuje tím, že mají představu aby si to lidi klidné postavili na stůl, a nezavírali to někam do šuplíků, nebo to neházeli někam za skříň, protože když to bude v prostoru, bude i lepší signál z wifi. Jako ano, ma to logiku, vzhledově to je hezčí, ale to nic nemění na tom, že je to děsně nepraktické. Proč nešlo udělat pixlu stejnou, jen tedy jednu stěnu modrou a případně přibalit stojánek?

Souhlas, taky jsem jim psal že když už tady je modrá pixla (připomíná to barevně bakelit z trabanta) tak aby nechali původní model v prodeji. Ale je to marný, je to marný, je to marný

Netise (ten levnejsi model) prodavame za 1100 kc zakaznikum s dodavkou , konfiguraci, zarukou.

Myslíš WF2411? To jako někdo za 1100,- koupí? To by nám naši zákazníci omlátili o hlavu. Mají problém s tím, když jim naúčtujeme nějakých 150 za nastavení. A když jim řeknu, že jen ten NETIS stojí 400,- tak se ošívají jeslti nemáme něco levnějšího.

[quote="whef" Za 1100,- by jsme si tu fakt neškrtli. To bylo dříve.

Přesně tak, nevím jak to chodí ked jinde.. Docela by mě to zajímalo.

Hoj,

dáváme Hap lite za 575 s daní + 300 nastavení. Někdo brblá, že jsou i levnější ale odpovím, my dáváme tento a basta.

Naštěstí se nám to moc nesere, tak vidíme zákoše tak jednou za 3roky na výměnu wifi doma.

J.

My pomalu ale jiste prechazime na Mikrotik HaP lite. Oproti tp-linku lepsi ve vsem...

A na stěnu se to uchycuje jak?

Routery sem na stěnu namontoval ani předtim takže mi to nevadí....jediná vada je ten konektor ale to uz bylo i u tp linku na prd.

Hoj,

dáváme Hap lite za 575 s daní + 300 nastavení. Někdo brblá, že jsou i levnější ale odpovím, my dáváme tento a basta.

Naštěstí se nám to moc nesere, tak vidíme zákoše tak jednou za 3roky na výměnu wifi doma.

J.

Ty nasazujes Hap lite uz 3 roky? Ze se ti neserou. Kde si je pred 3-mi roky sehnal? :?:

nasazoval jsem tp-linky 741nd, 841nd , ale po case ztraceli signal. Pri vice zarizenich ruznych vyrobcu se sekali, atp. Nezkousel jsem DD-WRT, ani jiny software.

3 roky nasazuji Asus RT-N12 ver. D a mel jsem jen jeden problem, ze nefungoval notebook Asus proti teto wifi Asus.

Unifi povazuji taky za dobrou wifi, az na managment. Jediny kus, ktery jsem resil, ze se sekal pri pripojeni mnoho zarizeni apple. Vymenil jsem docasne za Asus a jede jim to. Me to unifi doma jede taky uz tyden bez zaseku.

Netis jsem nasadil jen 2 kusy na zkousku a za rok neni jedina stiznost a ti lide vedi, ze to testuji a maji podavat report.

Hap lite jsem nezkousel, odrazuje me antenni cast.

nevim jestli ten konkretni asus, ale obecne kde byl asus tam byl problem .. :(

Hoj,

J.

Ty nasazujes Hap lite uz 3 roky? Ze se ti neserou. Kde si je pred 3-mi roky sehnal? :?:

nasazoval jsem tp-linky 741nd, 841nd , ale po case ztraceli signal. Pri vice zarizenich ruznych vyrobcu se sekali, atp. Nezkousel jsem DD-WRT, ani jiny software.

3 roky nasazuji Asus RT-N12 ver. D a mel jsem jen jeden problem, ze nefungoval notebook Asus proti teto wifi Asus.

Unifi povazuji taky za dobrou wifi, az na managment. Jediny kus, ktery jsem resil, ze se sekal pri pripojeni mnoho zarizeni apple. Vymenil jsem docasne za Asus a jede jim to. Me to unifi doma jede taky uz tyden bez zaseku.

Netis jsem nasadil jen 2 kusy na zkousku a za rok neni jedina stiznost a ti lide vedi, ze to testuji a maji podavat report.

Hap lite jsem nezkousel, odrazuje me antenni cast.

Nemyslel jsem Hap lite ale celkově, že k zákazníkum téměř nechodím jen cca jednou za tři roky na výměnu routru. Začal jsem od MSI po TL-340GD.... a momentálně ty Hap lite chvilku.

A co wifi od Intelu? Doma jsem s tím dlouho zápasil na Ubuntu s originálníma driverama a upřímně žádnej voheň(RB2011). Mikrotik domů jako router jo, jako wifi nevím nevím. Mě to nějak nepřesvědčilo. Zkoušel jsem tu hAP verzi a proti TPlinku slabé. Na widlích 25-35 vs 70. Ale je to single vs dual to beru, ale cena... TPlink nemá problém se sekáním a reklamace s mrtvejma portama, co netis?. V dnešní době kdy i TP-841n je lidem s pokrytím málo, tak ten Tik jde cestou opačnou. Vedlejší místnost a sinál je na -60, jedna stěna a je na -80. TP-841n stojí taky pár korun a běhá dobře, neseká se a neslyším o nich. Od dob Zcomaxů nějak není chuť zkoušet nové pozlátko co se bude sekat a po dvou letech umře. TPlinky nasazujeme dobrejch 5let a mrtvoly jen z bouřek totálky. Když umře port TPlink jede dál.

tak tak, taky nedam dopustit na tp-linkove routery : 402M, 720n, 340n, 841n ... :) jen tim zrusenim tech lacnych me pekne stvou ..

hAP lite dá s přehledem přes 90Mbit. Na domácí wifi dobrý...

Do ted jsme v podstatě dávali pouze asus RT-N10 a jejich klony. Ale jakmile přišel na trh hAP lite tak cenově nemá smysl uvažovat o ASUSu...

90 mbps ? a ted jeste tu o cervene karkulce :-)

90 mbps ? a ted jeste tu o cervene karkulce :-)

Proč by nedal? Měl jsi ho v ruce?

Můžu sem vložit screeny z doby kdy jsem ho testoval doma

na samote u lesa kde neni po wifi ani potuchy a ve stejnem pokoji jak mas router ... mozna :-)

na samote u lesa kde neni po wifi ani potuchy a ve stejnem pokoji jak mas router ... mozna :-)

Jasně že ve stejném pokoji a né skrz dvě zdi. Testoval jsem to doma v rodinném domě. Čili v okolí jen 2-3 sítě.

V paneláku kde chytneš 30sítí to samozřejmě tu rychlost nedá.

V pražském bytě, kopa sítí kolem, ve vedlejším pokoji další ap, o kus dál další ap. HAP lite při zálohování mezi počítači dá trvale po celou dobu zálohování 100mbits mezi wifi a ethernetem. Nebrzdit to ethernet, šlo by to s přehledem víc. Kdo nevěří ať tam běží.

📡 Telekomunikace.cz