Ja mam podobny problem s MK RB2011, tento ma integrovanu wifi, zapnute oba chainy a tak ci tak mi idu zariadenia na 1 chain. Rychlost teda max 65Mbit (resp. 150Mbit pri 40Mhz kanale) akokeby to nechce ako mimo fungovat.

Ja mam podobny problem s MK RB2011, tento ma integrovanu wifi, zapnute oba chainy a tak ci tak mi idu zariadenia na 1 chain. Rychlost teda max 65Mbit (resp. 150Mbit pri 40Mhz kanale) akokeby to nechce ako mimo fungovat.

Bude to znít asi blbě, ale jsem rád, že nejsem v tom sám. Přesně to samé mám já a nevím jak se toho zbavit a rozchodit to.

A zkoušel jsi kartu vyměnit? Když píšeš že tu samou máš v RB433? Ta původní může mít vadný jeden chain

Samozřejmě, že mě to napadlo. Mám další dvě karty, které jsem tam zkoušel dát a pořád to samé.

<--- ia0 -->ddd.png<--- ia0 -->

Takto to mam ja, nieje to sice priamo na RB2011 ale mam este RB411U na druhej strane domu a nastavene do mesh. Vsetky zariadenia nalinkovane len na 1 chain, sem tam mi na jednom zariadeni prehodilo TX rate na 117Mbit, 2 ch. Takze kde je problem....karta je tiez R52N M, 2x2dBi pendrek

Mě tam skáče až 150Mbps, ale prostě 300Mbps mi tam neskočí. Už fakt nevím co s tím :-(

No 130 alebo 150 chapem, zalezi aky mas nastaveny guard interval ale proste toto je o tom, ze to nejde ako keby cez 2 chainy, tzn jednu antenu mam uplne zbytocnu.

Tak mám tam jen "any" a nebo "long" a nemá to moc na to vliv

Skusil som si nalinkovat k mojej RB 2011 na skusku TP link 841N aby som vedel ze zariadenie ktore pripajam je na 100% 2 chain. TX rate mi skocilo na 130, sem tam 144Mbit /2S ale RX rate sa drzal max na 11Mbit LOL.

To same mám i já. Cokoliv k tomu připojím, tak pořád to samé. Zkoušel jsem i dalšího mikrotika, půjčil jsem si další notebooky, které mají také fungovat na 300Mbps od sousedů a nic. Prostě víc jak 130-150Mbps to nedá.

To je fakt záhada.

<--- ia0 -->ghckjmhgm.png<--- ia0 -->

Konecne sa mi to zlinkovalo ako 2 chain. Rychlost full 300Mbit pri 40Mhz. Jedine co som zmenil je sirka kanalu. Povodne som mal 20/40eC, teraz som dal 20/40Ce a uz to ide....otazka je este ako vyriesit 2 chain pri 20 Mhz.

To chci také. Já jsem zkoušel snad všechno nastavení. Nemůžeš mi poslat screenshoty tvojeho nastavení wifi karty.

Nic extra tam nemam. Dalsia vec je, ze tu nemam ani ziadne rusenie, jedinu siet od suseda tu mam na -80dBm

Wireless: Ap bridge, 2Ghz B/G/N, 20/40Ce, Channel 2412, 802.11, Slovakia.

Advanced: HW retries 7, Preamble mode: both

HT: zapate vsetky chainy, guard interval any (od tohoto zalezi ci bude max rychlost 270 alebo 300Mbit resp 130 alebo 144Mbit)

TX Power rates fixed: 20dBm

Este treba fakt asi overit ci su zariadenia na 100% 2 chainove tiez. Teraz som zistil, ze notebook je len 1 chain a telefon tiez. S TP linkom to mam ale overene, ze to ide.

Takže ani toto nastavení nepomohlo. Už fakt netuším co s tím. Jestli je vadná karta? Zkoušel jsem skenování sítí na každém kanálu zvlášť a našlo to sítí hromadu, ale i přes všechny snahy nic.

Prostě nárazově se to připojí jen na 150Mbps. Ale většinou je tam rychlost tak 117 - 130Mbps a nebo méně.

Žádný náznak připojení vyšší rychlostí.

Musis pocitat, ze plnu rychlost mas pri dostatocnom signale ale aj CCQ. Ked budes mat signal -50 a CCQ 70% tak plnu rychlost logicky nedas a pri ruseni ake tam mas sa tomu az tak necudujem.

Signál mám cca -55 a CCQ 96%, ale ikdyž mám signál -37, tak stejně nic.

Spíš se mi zdá, že došlo ke zhoršení signálu oproti tomu co bývalo na stejném místě. Měl jsem na stejném místě tak -40 a teď je tam -55. Že by byla vadná karta?

Signál mám cca -55 a CCQ 96%, ale ikdyž mám signál -37, tak stejně nic.

Spíš se mi zdá, že došlo ke zhoršení signálu oproti tomu co bývalo na stejném místě. Měl jsem na stejném místě tak -40 a teď je tam -55. Že by byla vadná karta?

Myslíš karta v noteboku? Je to možné, zkus jiný notebook

Spíš karta v mikrotiku. Protože notebook ( Apple Macbook Air 13" ) je nový a zkoušel jsem další dva notebooky a pořád to samé.

o 5 dní později

Mně přijde že tahle karta je pěknej shit. Taky jsem to měl v kombinaci s RB433 a když to srovnám teď třeba s RB951G, tak to jede úplně jinak.

951G je silny kousek, zatim kde jiny neprosel tento uspel snad vsude...

📡 Telekomunikace.cz