• Akvizice
  • DRFG skupuje poskytovatele internetu na Moravě, investuje čtvrt miliardy

Možná to právě přestalo být vtipné:

http://www.lidovky.cz/zalobci-resi-kauz ... _domov_ELE

To asi nejspíš opravdu přestalo. Viz:

„Pro nás je nepřijatelné, abychom měli takové sponzory. Já jsem okamžitě nařídil krajské organizaci, protože to je jejich sponzor, krajské organizaci Jihomoravského kraje, aby okamžitě ten dar vrátili a aby dali návrh na vyloučení pana Rusňáka z hnutí,“ řekl Babiš.

Bureš by Davida nehodil jen tak přes palubu, kdyby si nebyl jistý, že tam smrdí něco, co mu uškodí víc, než může ustát. A že toho ustát dokázal hodně. No, úniky ze spisů je jedna věc, ale důležitější je má policie vůbec rozpracované.

Update: http://zpravy.idnes.cz/david-rusnak-hnu ... domaci_fer

Nějak jsem nechápal, proč v tom DRFG po nás chtěli občanky. Události posledních dnů všelicos vysvětlují.

Kde občanky, jak občanky?

Tož na tom jednání o odkupu :-) . Nějaká sekretářka hned ať jim dáme občanky, že si nás zapíšou. Nikde jsem to na předběžném jednání nezažil....

Nějak jsem nechápal, proč v tom DRFG po nás chtěli občanky. Události posledních dnů všelicos vysvětlují.

Tož na tom jednání o odkupu :-) . Nějaká sekretářka hned ať jim dáme občanky, že si nás zapíšou. Nikde jsem to na předběžném jednání nezažil....

ne-eee :

Na podzim jsme Suntelu predvadel LMS-nomado. To bylo jeste v klidku, Bez obcanky. Normalni prichod a odchod bez sacungu :-))

ne-eee :

Zábavné čtení :)

Měli bychom zalovit trochu v paměti a vzpomenout na Internethome. Zoufalý korporátní projekt a ještě zoufalejší výsledek jednoznačně daný neznalostí lokálního prostředí. A to investovala firma, kde ceny za odkup nedosahovaly chyby zaokrouhlování při účetní uzávěrce :)

Už jsem přihlížel několika podobným projektům, vždy se stejným výsledkem.

Měli bychom zalovit trochu v paměti a vzpomenout na Internethome. Zoufalý korporátní projekt a ještě zoufalejší výsledek jednoznačně daný neznalostí lokálního prostředí. A to investovala firma, kde ceny za odkup nedosahovaly chyby zaokrouhlování při účetní uzávěrce :)

Ja nevim no, pamatuju si dobu, kdy bylo internethome vsude plno. Do posledni chvile byly lokality, kde si udrzeli zakazniky i prevahu nad ostatnimi. Neznam detaily, ale nemam pocit, ze by to byla nejaka velka ztrata. Financnici to vidi jinak, investuju, vymackam, prodam. To neni jako my, provozovat za kazdou cenu a nadosmrti i kdyz to nesype a budoucnost vic nez nejista.

Byly tam tehdá dotace?

V případě Internethomu ne.

Tak to nejde srovnávat.

Za aspoň trochu tržních podmínek takovýhle šmejdy brzo skončí, protože to nefunguje, což je naprosto normální a tak to má být. Ovšem jak nastoupí dotace, tak nastává apokalypsa, zmar a zabetonování na současným stavu bez inovací, protože dotace to udrží na přístrojích velice dlouho. Však prej v oblastech, kam mají směřovat dotace to konektivity, už stav naprosto ustrnul a korporace co tam mají aktiva přešly do stavu „nepostavíme nic, dokud nedostaneme prachy“.

Tak eště, že ty dotace máme, jinak by se na těch lontech taky chudáci novejch technologií nemuseli dočkat…oh, wait. Proto víc stádu a dotací, samozřejmě, kupředu levá pro světlý zítřky nebo tak nějak…

Ja nevim no, pamatuju si dobu, kdy bylo internethome vsude plno. Do posledni chvile byly lokality, kde si udrzeli zakazniky i prevahu nad ostatnimi. Neznam detaily, ale nemam pocit, ze by to byla nejaka velka ztrata. Financnici to vidi jinak, investuju, vymackam, prodam. To neni jako my, provozovat za kazdou cenu a nadosmrti i kdyz to nesype a budoucnost vic nez nejista.

Ja jsem spis myslel vysledek v podobe funkcni firmy s jasnou strategii a smerem dobudoucna. Vetsina obchodniku resila pouze pocet novych zakazniku a vynosy z jejich sluzeb.

Nikdo neresil urdrzitelnost do budoucna a integraci do jednoho funkcniho celku. Prace koncila prepojenim na konektivitu O2.

DRFG z hlediska konkurence hrozba neni.

Ja osobne bych se bal CETINu, nejakou dobu jsem pro O2 stavel BTSky a kdyz jsem videl kde vsude ma optiku, tak jsem jen nechapave kroutil hlavou.

A zvyraznuju slovo MA, coz neznamena plan, ze by tam chtel neco stavet.

Nemusíš se bát CETINu, ten nic koncákovi neprodá. Bát se můžet akorát toho kdo a jak schopný si od CETINu pronajme kabel až k zákazníkovi.

Z webu společnosti, která měla informace z policejních databází za úplatu zprostředkovávat (http://www.cssolutions.company/cz/):

V souvislosti se zadržením majitele společnosti CS Solutions Group s.r.o. pana Mgr. Michala Ratajského ve čtvrtek 18.5.2017 Policií ČR zveřejnila některá média informace, že společnost CS Solutions Group s.r.o. zajišťovala za úplatu informace z neveřejných databází a dokumentů orgánů činných v trestním řízení. Tyto informace považujeme ze strany médií za spekulativní a nepodložené žádnými důkazy. Prohlašujeme, že společnost CS Solutions Group s.r.o. poskytovala své služby vždy v souladu s právním řádem a platnými zákony České republiky. Společnost i nadále poskytuje své služby v oblasti bezpečnosti a ujišťuje své klienty o své schopnosti dostát všem svým smluvním závazkům.

Seznam všech aktuálně obviněných (http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... obvinenych):

Saman El-Talabani, podnikatel

Radim Jüttner, podnikatel

Radek Moric, podnikatel

Miroslav Palán, bývalý příslušník GIBS

Michal Ratajský, bývalý člen ÚOOZ, společník bezpečnostní agentury

David Rusňák, podnikatel

Jan Válek, elektromontér

Jakub Patloka, bývalý ÚOOZ

Alexandr Jedlička, Národní centrála proti organizovanému zločinu

Daniel Medvec, Národní centrála proti organizovanému zločinu

Ivo Sloup, Národní centrála proti organizovanému zločinu

Martin Nosek, policista

Martin Hrdý, podnikatel

Jiří Kozák, podnikatel

Zuzana Karásková, povolání nezjištěno

Tereza Čoupková, administrativní pracovnice KSZ ( Krajské státní zastupitelství), přítelkyně Michala Ratajského

Václav Kvíčala, advokátní koncipient

Oldřich Najvirt, bývalý vedoucí investičního útvaru Povodí Moravy

o 2 měsíce později
o 10 dní později

Tak v 05/2017 prodan DRFG FOFRNET Olomouc.

Jednateli jsou opět duo Michal a Roman. Když mrknu na http://rejstrik.penize.cz/michal-rakoci, tak je tam firem z Olomouce víc:

- FOFRNET spol. s r.o.

- FOFRNET CONSULTING, s.r.o.

- FOFRNET NETWORKING, s.r.o.

- KRI net s.r.o.

- Optinet spol. s r.o.

- OPTOPROJEKT s.r.o.

- A4rent s.r.o.

- Hněvotínský internet s.r.o.

- FOFRinternet s.r.o.

a Fofrnet Group s.r.o. zapsaný 9.5.2017. Tipuju, že všechny ty olomoucké SRO-čka jsou z minulosti navázané na FOFRNET a kluci to budou asi chtít konsolidovat do Fofrnet Group s.r.o.

Jednateli jsou opět duo Michal a Roman. Když mrknu na :)

Tak ten fofrnet už se tu psal a firmy jako optinet, kri... Byly aktivovaný fofrnetem v předcházejících 5letech.

o 3 měsíce později

Vydat dluhopisy muze kazdy z nas. A je vicemne po starostech, na rozvoj, na rozsireni site, na akvizici sousedni site atd.

Zatím se v lepšm případě jen jedná, nic dalšího se zdá se nekoupilo. Zadlužení je vysoké a miliarda se šikne. Připojeno cca 32351 domácností.

https://krize15.cz/zpravy/clanek/rusnak ... o-miliardu

https://www.drfg.cz/?gclid=EAIaIQobChMI ... gJj-fD_BwE

📡 Telekomunikace.cz