to se bude chvet ve vetru a urve se to driv ci pozdejac... ja ted resil uchyceni Sextantu a dal sem na to taky nejaky plasto bazmek, kymacelo se to az beda, tak sem objednal kovovej a bude klid http://img6.aspa.cz/img/i/m/g/p1010024-1.jpg

Vas tady trapi elevace, ale me trapi mnohem vetsi problem u tohoto zarizeni a to ze v te mrizce bude zamrzat voda, drzet se snih a v zime to proste nebude fungovat....

ale to už jsem zmiňoval taky. Řešení je prosté, asi musíme nastavit takové výkony, aby se v zimě voda vlivem záření vypařila :-D Říkám to pořád, dělají si z nás ( ; )!

ale to už jsem zmiňoval taky. Řešení je prosté, asi musíme nastavit takové výkony, aby se v zimě voda vlivem záření vypařila :-D Říkám to pořád, dělají si z nás ( ; )!

Nene, ke kazde instalaci budeme davat instruktazni video jak odstranit námrazu, násadu od smetáku pro odstraneni hrubych usazenin a horkovzdusnou pistoli na AKU pro odstraneni mensich usazenin a to vse ZDARMA.

Momentálně je technologickým vrcholem mezi použitelnými klientskými zařízeními x let starý sextant.

Holt jsme pro ně malý trh, na to aby vyslyšeli malou ČR s velkým rušením...

Přitom by stačila variace na M5(AC) ISO.

o 10 dní později

To síto je pro smích. Zajímalo by mě kdo to po nich chtěl?

Jedině co mě zaujalo je wAP ac. Pokud to bude slušné bude to viset v obýváku :)

zde je pdf novinek: http://www.mikrotik.com/download/share/EU16.pdf

Zdravím,

odhlédnu od technických záležitostí.

Nechal jsem si kdysi nacenit nájem za umístění antény na vysoké věži. Cena síto vs. plná parabola, plocha obrysu stejná, 1 : 5-10 ti. Pro tento víceméně ojedinělý případ by to snad mohlo hrát pozitivní roli. U vysokých věží je tento rozdíl ceny běžný, rozhoduje statika - namáhání větrem u paty stavby.

mpcz, 05.04.2016

o 17 dní později

V Mexiku představen nový OmniTik AC opět dvě verze s PoE a bez...

Takže další zařízko úplně na hovno

ten omni hajzl mam na jedinym miste, jinak nikde. toto se fakt moc nepovedlo. potesili by me SXT / NetMetalem / 912 s 2x ETH, pruchozi pasivni POE mezi nima.

Vas tady trapi elevace, ale me trapi mnohem vetsi problem u tohoto zarizeni a to ze v te mrizce bude zamrzat voda, drzet se snih a v zime to proste nebude fungovat....

Ján ti teda nevím ale dříve se používali výhradně síta a v zimě s nima problém nebyl. Naopak mi příjde že jak se vyplili sněhem a námrazou tak fungovali ještě o něco lépe. Takže tohodle bych se rozhodně nebál

o 2 měsíce později

Další věc je, kolik dní v roce je u nás opravdu taková kosa, krom horských oblastí, že by sejta namrzali.

Zdravím,

zarážející je sdělení v manuálu, že svislé nastavování není třeba, v mimořádných případech lze vypodložit přiloženými podložkami. Pokud má ta anténa opravdu 24 dB a uvědomím si, jak je třeba takové antény směrovat, tak se mi to nějak nezdá ...

mpcz, 27.06.2016

Dnes jsem to poprve směroval i podkládal, ale moc se to nedá, byl to spoj asi na 3 km a žádná změna na signálu, změněním elevace se moc neprojevila. Není to moc směrová anténa, odráží se to různě. Ze zadu to taky chytrá mrtě, chtělo by to, aby alespoň dělali verzi s plnou parabolou, snad by to nebylo o tolik draší. Jinak nejdraší na celém zařízení mi přijde velká papírová krabice :)

Ta krabice je opravdu poctivá. Na tak levný zařízení . . . Jinak ten plíšek na podložení je takový řešení na <|>. Člověk si musí dávat pozor, než to celý dotáhne, aby nevypadl. Na nějakej držák co je kratší, třeba kde stačí na SXT nebo na Gentlebox, to jde uchytit jen na jednu polovinu toho držáku, takže to už pak nejde naklánět. Taky mě u toho přijde nějakej slabší Tx. Jinak cena odpovídá kvalitě. Nelze čekat za cenu lehce přes 1000Kč nějakou perfektně vymyšlenou a parametrově dobrou anténu.

Ja jsem taky uz otestoval a za me spokojenost (jako cpe na doplneni sxt dobre)... Jedine co se mi take zda je slabsi Tx

slabsie tx v akom zmysle? podla textov by to malo byt lepsie ako sextant...resp. namiesto toho to planujeme pouzivat ak to bude mozne...zatial len par na skusku....

Občas mě přišlo že je tam rozdíl klidně i 10dB. Jak kdy no . . .

Dnes jsem to poprve směroval i podkládal, ale moc se to nedá, byl to spoj asi na 3 km a žádná změna na signálu, změněním elevace se moc neprojevila. Není to moc směrová anténa, odráží se to různě. Ze zadu to taky chytrá mrtě, chtělo by to, aby alespoň dělali verzi s plnou parabolou, snad by to nebylo o tolik draší. Jinak nejdraší na celém zařízení mi přijde velká papírová krabice :)

Zdravím,

proč se neustále řeší pouze svislý směr? Anténa tohoto typu by měla být směrová svisle i vodorovně. Není mi jasné, proč se nad svislým směrem mávne rukou z důvodu mizerné směrovosti a proč je takový rozdíl mezi horizontálem a vertikálem. Nebo rozdíl není a v tom případě je divné, že anténa se ziskem 24 dB má tak široký úhel. To jednak popírá fyzikální zákony a jednak to budí podezření na velké zarušení okolí trasy. Anebo je všechno jinak, že. Praxe ukáže.

mpcz, 28.06.2016

Občas mě přišlo že je tam rozdíl klidně i 10dB. Jak kdy no . . .

no právě jak kdy

je to fakt hodně velkej low shit, fatk max u toho klienta víc nic

📡 Telekomunikace.cz