No to je ta technologická neutralita v praxi, ne? My Vám řekneme, co máte zablokovat. Jak to uděláte je čistě na Vás, jste přeci kluci šikovní... A kdyby se Vám přemýšlet nechtělo, tak budeme myslet my, my vymyslíme pokutičku, malou, půlmegovou...
Metodický pokyn je slíben na leden, tak uvidíme, co tam vymyslí. Stejně, než zprocesují nežádoucí herny, tak první seznam vypadne v únoru.
Třeba do té doby to Ústavní soud stopne celé (asi naivní s ohledem na celkový styv v EU, kde se usilovně blokuje ve většině států, a to jak na úrovni ISP, tak bankovním sektoru).
Pohled na věc, že se mě to netýká, nejsem přeci "Poskytovatel připojení k internetu" je asi hodně naivní a MF má spousty cest, jak mi za to vrazit kudlu do zad a soud, zda je ten termín jasný nebo ne, tak to bude samo o sobě loterie.
Pokud na seznamu bude IPčko, tak krása a pohoda. Pokud tam bude DNS jméno, tak to je taková optimistcká varianta, protože DNS blokace je v EU nejčastější a úředník bude třeba osvícen EU principy, tak asi také OK. Pokud mám vlastní DNS resolver, kde to pošlu do kytek (pomíjím zástupy ISP, co resolver nemají a cpou lidem do routerů přímo 8.8.8.8, 8.8.4.4, tam je čeká něco komplikací).
Průser nastane, když se tam objeví konkrétní URL, což v těch blábolech zaznívá, že může nastat, kdy budou chtít blokovat jen konkrétní URL a dálší části z dané domény ne. A totální loterie bude, až někteří operátoři to dokáží vyblokovat a MF začne dupat po těch ostatních. Protože až se objeví požadavek na blokování jedné konkrétní herní blbosti někde na URL Facebooku, protože bude splňovat definici nepovolené hry, tak jako v DNS zruším celý Facebook? To asi zákazníci ocení. A pokud nemám pod sebou půl mega oveček, abych jak velká trojka zaklepal Zuckovi na dveře a dohodl se - hele, já mám půl mega, ty je chceš na ksichtoknihu a já nehci, aby oni lezli na míso A, B, C z mých IPéček, tak si plácneme..., tak to může nastat ouvej a dokazování (které je na mě), že nejsem schopen technicky vyhovět a nezkrachovat u toho (místo ksichtoknihy si doplňte třeba warcraft a další, kde už deklarovali, že některé části naplňují loterii a mohou končit na blacklistu).