Rox169
Hele přes web to jde vždy. Někdy na starých je třeba podpora IE. Nezažil jsem kameru co by nešla nastavit přes web. Nové kamery už ani podporu ie nepotřebují.
Reálně detekce tplink je super, ale rozhodně si nemyslím že to dělá kamera. Zkus jí sebrat net a jestli reálně něco bude detekovat. Pokud ano, tak před výrobcem smekám. Mám hik detekci obyčejnou kamerou a ano má to spoustu zbytečným detekcí na starších modelech. Ale nijak mě to neomezuje, detekci používám jen k zjištění kdy byl pohyb a dwtekuji jen kamerou a nahrávám rovnou na fasádě již čtvrtým rokem na wd purple sd kartu. Nejnovější jsou dál, ale ne jako tplink. Ale jak dělá detekci nvr s acusense, tak je to stejné jako tplink. Ano je třeba sladit podporované hw k sobě, ale prakticky je to pak stejné. Detekce obličejů, detekce spz, zoom 25x ptz za rozumný peníz to vše prostě umí na výbornou, jen musí být správný hw a kamera na správném místě. Někdy se podívej v parkovacích domech kde ty detekční spz kamery jsou. Třeba jsem montoval u zákazníka před 3 lety PTZ za 12tis bez DPH a rychlost a kvalita stabilizace a zoom byl neskutečný, na 60m chtěl čitelně vidět SPZ přijíždějícího auta na parkoviště a to dávalo s prstem v nose. Dnes mají duální kamery s šírem a zoomem, nebo duální s dvěma čočkama kde skládají obraz do 180° bez zpraseni obrazu. Montoval jsem taky 12Mpix fisheye za 30tis a nic moc proti novým 180°, vývoj jde prostě neskutečně dopředu.
Hik aplikace to je pak svůj vlastní svět. Vypadá to jak to vypadá, protože to není moc pro domácí použití. Na to máš HikConnect, nebo starší IVMS.
Každopádně ještě k té Číně a lepší horší struktuře ve firmě. Je bláhové si myslet, že kdyby soudruh chtěl, tak že tp-link nedá přístupy všude(nebo již nedal), Číňan rád všechny data. Tam není demokracie, když na to přijde, každá firma může skončit ze dne na den, pokud nebude spolupracovat. Chápu, že si to možná někdo kdo žije celý život v demokratickém kapitalismu nedokáže představit, ale rozhodně bych nerozlišoval na hodné a zlé Čínské společnosti. Samozřejmě i výrobky ze západu mají backdoory. Takže jo jako u všeho, zhodnotit rizika a případně si o cloud službě přístupu nechat zdát a jen lokálně. Za mě klidně ať se Číňan před dům kouká semnou, ale do domu mi kamery nesmí dál než ke dveřím.