To julian: Ultimaz E25 bude skladnější, ale tohle má dva páry tlačných kladek.
To kozlíček: Vzdálenost bude nejvíce limitovaná komresorem a použitým kabelem. Tlačná síla dvou párů rádlovaných kladek je dostatečná na kilometr.

PS. Letos mám v plánu zafukovat dvě trasy cca 2,2 km do MT 12/8, kabel 3,2mm a 2,8mm.
Pokud to nedám najedenou tak to vyfouknu v polovině na pole a díky možnosti zafukovačku rozpůlit to zafouknu na dvakrát.

Jen bych doporučil vyměnit na finální verzi vzduchovou rychlospojku za větší bajenotovo. Pokud budeš foukat kabel 2,8mm do trubičky vnitřního průměru 10mm a víc, tak tam nedostaneš přes tu spojku maximum vzduchu.

Souhlas, na svůj nový kompresor to mám v plánu.

A na foukací menším kompresorem můžeš v sadě dodávat redukci. 😀

Není potřeba, je lepší tam našroubovat jinou koncovku. Zastávám názor co nejmíň redukcí.

Jo to jsme mysleli stejně: https://photos.app.goo.gl/QJmJ5hNcrvvF9VNJ9

Teď ještě koketuji s myšlenkou ty půlené trysky mít spojené a utěsněné dohromady. Většinou nesmyčkuji a kabel se tam může prostrčit. Urychlí to manipulaci a při prvním testu neunikl žádný vzduch.

o 2 měsíce později

Třetí ochutnávka. Dořešili jsme vše mechanické a předvedeme v Uherském Hradišti. Začíná to zavánět komerčním příspěvkem, snad mi to administrátor promine. Po Hradišti udělám extra vlákno správně označené.

Osobně mám největší radost z z těch nepůlených trysek, hodně to ulehčí (urychlí) manipulaci a líp se to utěsní.
Doděláváme krabici na motor. Bude vodotěsná až po horní desku. Vstup kabelu do zafukovačky a střed mezi kolečky se povedl na jedničku.

Foto: https://photos.app.goo.gl/kxZC1F7rkaUBjAH38

Nepůlený by mě nenapadly, ale v momentě kdy potřebuješ průběžný záfuk, tak jsi v loji. Na druhou stranu se průběžný záfuk děje až na dlouhých trasách.

Puleny jsou lepsi, jak rikal kolega vyse,ale dobra prace.

Pánové pointa je v tom, že mám oboje. Pokud jsem na začátku trasy, tak dám celou. Výrazně to vše urychlí. Pokud jsem v trase, tak samozřejmě půlená.

o 3 roky později

Oživíme rok 2024,

Na trhu už je hodně různý typu, značek zafukovacek za ruzne ceny...
    Zajímají mě zda máte nějaké cenově dostupné a funkční. Něco jako signál fire ve svareckach... 🙂

Požadavek: rozevíratelná, aby umělá 14/10, kabel do 8mm stačí...
    Diky

Basty můžu půjčit na vyzkoušení to co jsem zde popisoval. Momentálně jsou ve světě funkční nižší desítky kusů. Budeme mít i novou verzi pro sériovou výrobu, ale to bude ještě trvat.

helapc na kolik to vychazi ? Je to plně pneumatické ?

Ja teď pořizoval právě pulmetz prm196 a vedle toho právě low price za cca 60 tisíc, která ma 550W elektrický motor s krásnou regulací, zpětným chodem. Vyhoda je, že je to postavené z dílů které jsou všude dostupné. Tedy není potřeba nic unikátního od výrobce.

basty No kdyby to nebylo o penězích tak bych top viděl:

helapc Diky, videl jsem... spis zatim jenom po delsi dobe sonduju moznosti. Pises ze mas prumer do 6mm? Vice nemas?
          julian 🙂, tak jasně... kdyby to nebylo o penezich, tak to neresim.

Nemám, dovedu si představit ještě 7mm.

No max pro svoje účely 6,6 max počítám...

📡 Telekomunikace.cz