Díky za vaše poznatky, nyní se to pokusím shrnout.
U stojanových či nástěnných racků také vždy využívám vyvazovací lišty, od Solarixu jsem vzal jednou a nejsem spokojený, nemají dostatečnou kapacitu i zářezy pro kabely nejsou dost široké, kabely jsou pak v liště dost narvané a to je mi proti srsti. Ale i když používám vyvazovací lišty, tak potřebuji i délky 0,25m, protože mnohdy na levou stranu bohatě stačí, není pak vyvazovák tak nacpaný. Dost často využívám i rozvaděče Triton mělké pro zápustnou montáž do stěny, tam je pak 80% kabelů v délce 0,25m, tam vyvazovák ani dát nejde a kdybych použil 0,5m kabely, tak to bude totální chaos a ani bych dveře pořádně nezavřel. Pro lepší přehled také využívám různé barvy. A to je právě to, co mi u Solarixu chybí. Já jinak Solarix jedu téměř vše, ať je to strukturka, konektory, keystone, ... . Také mám z minulosti kabely od Roline v cat 5e, které využívám dodnes, ale blbě se shání.
Shrnutí:
Solarix - ano, bez chyby, malý výběr délek a barev
Roline - bez chyby, ale nemohu posoudit výběr délek a barev, není nikde dostupný katalog, zkusím se poptat v opticordu
PremiumCord - kupoval jsem v minulosti a dokonce jich mám stále spousty v provozu i u serverů a není s nimi problém, ale vše do 1Gbits. U cat.5e i cat.6 uvádí AWG26, měli by být 100% Cu. Otázka je, jak se popere průřez vodičů s 802.3af/at. Našel jsem je i na krup.cz, kde je MO cena dost přívětivá.
Takže PremiumCord do racku na propoje do 0,5m, ale k serveru spíše volit Solarix?