pavema Těžko říct. Jediná jistota je jeden střihnout a pod mikroskopem oškrabat. U licny je to docela opruz. Nikde ale nemáš jistotu, že když koupíš za půl roku kabely ze stejného listingu, nebudou najednou CCA. PremiumCord je obyčejný lepič samolepek na výrobky z číny tahané sem ve velkém, rozhodně ne výrobce, kterému by člověk důvěřoval.
To je právě důvod proč kupuju Solarix a ne tyhle noname "značky", mám dlouhodobou jistotu že to co kupuju je skutečně měď. CCA a CCS plně splňují definici šmejdu a kurvítka, a to si fakt nedovolím nikde vědomě nasazovat.
Někde někdo před nedávnem psal, že měď je v číně nejfalšovanější kov. Aby ne, když stojí kg mědi aktuálně okolo 10 USD...
Za sebe k tomuhle mohu říct ještě jednu věc, a to je to, že CCA/CCS šmejd jde často poznat už na první pohled podle toho jaký z toho má člověk v ruce pocit co do poddajnosti.
A co se týče toho co psal @hapi , CCA/CCS dokáže dělat pěknou neplechu i v domácích sítích kde jsou kabely do 30 metrů a to dokonce i ve 100Mbps sítích, mám s tím už dost nepěkné zkušenosti.
Nevím co by mě mělo přesvědčit k vědomé koupi CCA, jestli někomu dává smysl úspora pár desetikorun a pak se k tomu vracet, jeho boj, za mě to nedává ani finanční smysl. Za mě je to stejná prasárna jako dávat ven PVC kabely nebo dávat ven husí krky bez UV odolnosti. Neprofesionalita a amatérismus.