Dík za rady. Mrknu na to.

https://www.ubnt.com/unifi/unifi-ap-ac-lite/

https://inwall.ubnt.com/

?

OK, existuje, ale to postnuls není venkovní. A venkovní se nevejde do rozpočtu.

MikroTik RouterBOARD RB SXTG 2HnD

hlavne diky zisku anteny ...

V realnem testu 45 lidi a bezelo to o dost lepe jak s

MikroTik RouterBOARD RBwAPG-5HacT2HnD

iTomB

Právě na ten unifi mesh jsem se díval. Má někdo reálné zkušenosti?

Jednotky UniFi nemajívlastní webové rozhraní a veškerá jejich správa se provádí přes software UniFi Controller

tohle jak vidim, tak si rikam, ze je to dost skoda, ten jejich bazmek SW mi nikdy neprirostl k hercne, tak sem radeji daval ven Mikrotiky.

Stejně máš někde nějaký router, tedy bridge je dostatečné - unifi nastavíš jednou a zapomeneš na něj. V takových případech lze controller oželet.

s verzemi M2 jako AP a telefony/booky jako klient mam dost spatne zkusenosti, sice to funguje, ale ve vysledku to nefunguje.

o 5 let později

Zdravím pánové, nechci zakládat nové vlákno a tak to zkusím tady. Řeším venkovní AP pro menší venkovní akci. Prostor cca 30x30m. Koukal jsem po nějakém hotovém řešení, ale našel jsem asi jen mANTBox 52 15s. To zde na fóru ale nemělo moc dobré výsledky (myslím že to psal Selic). Má s tímto AP někdo novější zkušenosti, nebo doporučí něco jiného? Případně jestli použít větší sektor a k tomu nějakou jednotku typu NetMetal? Tady to zase asi bude problém s 2,4 i 5GHz v jedné anténě... Mátě něco osvědčeného? Předem děkuji za info.

drakgon : Dej tam třeba unifi, pokud ho seženeš. Ale teď je problém s dostupností čehokoli. Záleží jak rychle potřebuješ a co od toho čekáš.

drakgon rocket m2 s vyplým airmax nebo unifi mesh jestli seženeš... pro kolik lidí ? Pokud je to MENŠÍ akce možná bych lidně jen někam šikovně položil normální UNIFI (něco) LR, nebo PRO

z mikrotiku asi SXT 2

Nechci kecat, ale myslím, že jedno Free-čko používá na akce normálně UniFi AP schované v gentle boxu.

RandomUser jo jo gentlebox dokáže vyřešit nejeden problém 🙂 není na skladě powerbox? Nevadí šoupni na stožár gentlebox a do něj narvi rb750poe. Vyřešeno 😃 jako dočasná nouzovka nebo na 2 denní akce proč ne

robotvor
          Jeho novější verzi SXTsq lite2 + dokoupit licenci. Na zdech nebo připevněné do podbytí vypadají lépe. Gigoveho portu je škoda ale nevadí to. CPU to zvládá lépe i když technický jde o hap lite s posíleným výkonem na rádiu.

Wapky stojí za houby. Je špatně že nic lepšího než sxt 2 není. I když je fakt že venko to dá 50m a na mobilu je 80Mbit a i za skleníkem a dvěmi stromy stále 50-60Mbit takže v klidu. Občas to používáme k propalování z půdy do 1 až 2 patra dolů. Pokud tam není hliníková folie tak to chodí.

whef jaké myslíš UniFi? Jako klasické interiérové kruhy? Třeba U6-PRO a dát to do boxu? Nebo existuje nějaký sektor na venek? Nic takového jsem nenašel.

robotvor Ano toto používáme, ale teď není nikde skladem a myslím, že při více klientech je třeba to UniFi lepší. Navíc to nemá 5GHz...

basty To jsem taky našel, ale přišlo mi to jako taková malá hračka... Kolik to může zvládnout klientů? Asi to nebude na úrovni U6-PRO/LR ne? Navíc to má jen takové malé pendreky jako router na doma... To má společné antény pro 2,4 i 5GHz? Rád bych radši nějaký sektor, ale to je zase problém připojit k tomu 5GHz sektor jestli z toho leze i 2,4GHz ne (zedy jestli to má odnímatelné antény)?

theitman to ale mená 5GHz... dát do boxu PRO možná nebude špatný nápad.. až na to, že to nebude mít sektorovou anténu...

hapi To SXT používáme... je to dobré, ale nemá to 5GHz a nevím kolik to zvládne klientů... To U6-PRO asi zvládne více, ale zase to není na ven a nemá to sektor... WAP nechci... nemá to ani výkon... jak říkáš... s mANTBox 52 15s zkušenost nemáš žádnou?

drakgon U6-Pro je myslím teď to nej co seženeš z hlediska rádia. Pro dané užití je myslím si perfektní.

📡 Telekomunikace.cz