jcltm Co je "prasarna" na tom, ze by sektor obsluzil 100klientov? VOBEC nic....100klientov so sirkou pasma ktora vie daleko cez 1Gbit ! Len tento sucasny odpad to nevie ani vediet nebude...nechapem, preco to niekto nasadzuje pre 3 klientov, ake ma k tomu dovody...vobec nic neporiesi na svojej sieti...nebodaj, 3 klienti ktori boli na 5GHz sektore po premigrovani na 60G daco zlepsili alebo neviem...Hlavna pointa by mala byt masove poskytovanie tarifov v rychlostiach 50-100Mbit, pripadne kusok viac...nie tu si stale niektori natlkate ako tu budete robit 500Mbit na 60Ghz 😃 aky to ma vyznam? Ziadny...poskytujte to co realne poskytovat da, s nizkou agregaciou a nejakou rezervou do buducna. AK by som mal niekte 3 sektory rovnakym smerom s napr 50 klientami teraz a boli by do 500m tak by som ich zmigroval vsetkych na jeden 60G sektor, za prepokladu pouzitelneho HW a nie tohto cuda od MK...uplinkovat daco na optike a potom tam dat sektor na 10 klientov? vzhladom na to, ze to nema ziadny sync medzi sebou, sektorov na jeden sajt das obmedzene mnozstvo, preladovat pri ruseni bude problem....nevidim ekonomicky zmysel niecoho takehoto, najma ak ta optika na uplink neni vlastna...ak je vlastna, tak uz davno moze uplinkovat aj 5GHz. 60GHz je realne pasmo k prdu aj von aj do vnutra nebudeme si klamat...5G zalozene na mmWave je tiez absolutna chobotina...otocis sa chrbtom k BTS a uz 5G neni 😃 super...takze stale so sucasnymi zariadeniami je najvyssi potencial ( pre mna urcite) PTP only