Zdravíčko pánové,
možná je to předčasné, ale počkal bych si na praktické testy od pana Šťourače. Pokud je už má tak je jistě zveřejní, on nebo jeho beta testeři.
Já jsem toto testoval jako verzi č.1, byť WAP60 byl umístěn ve středu ohniska a stejně nedošlo k výraznému posunu v ostrosti.
Mě to tady prakticky vycházelo +/- 30° na každou stranu bez viditelného úbytku signálu
O něco lépe verze. č.2 jsem byl na tom s pseudo ofsetkou, kde se signál zvedl až o 20 dBi. Ale ostrost tady ještě nebyla, prostě to nějak namontovat a ono to jede.
V mém posledním testu už je ostrost +/- 5° a jinak signál letí dolů.
Pravda je, že podle rozhraní ve winboxu je to podivné sledovat, dlouho to trvá než to zareaguje. Líp je to vidět přes Quick_Set... tam to krásně a hned reaguje na změny natočení.
Vše jsem si nasimuloval v programu kde jsou vidět znatelné rozdíly, když budeme předpokládat, že úhel vyzáření je opravdu 60 stupňů.
parabola 500 - 60 GHz modul v ohnisku
Plošný obsah = 401803.65 milimetry čtvereční celková plocha paraboly 500
Plošný obsah = 49650.94 milimetry čtvereční výseč pod úhlem 60° = zůstává průměr paraboly jen 175.25mm
Plošný obsah = 47835.48 milimetry čtvereční výseč + zastínění zářičem 35mm
--------------------------------------------------
parabola 400 - technologie WAP60 GHz umístěná za parabolou
Plošný obsah = 298620.66 milimetry čtvereční celková plocha paraboly 400
Plošný obsah = 265057.28 milimetry čtvereční výseč zastíněná plocha o hyperbolu
<--- ia1 -->akt_stourac_500.jpg<--- ia1 -->
<--- ia2 -->400.jpg<--- ia2 -->
A jak jsem již psal minule, úhel dopadu je úhel odrazu.
avi simulace http://leteckaposta.cz/886079060
<--- ia0 -->dopad.jpg<--- ia0 -->
Tady je zcela jasné proč je ta hyperbola je tak velká, jinak by se signál neodrazil a nedosáhl až na okraj 400 paraboly.
Pokud se mýlím, opravte mě.