ten dárek chápeš špatně, rozdávali wireless wire spoj (2 spárované jednotky), ne LHG60 (wireless wire dish)

Dík, no to je škoda, ale zas na druhou stránku, taky to není k zahození. Aspoň je na cestovné. mpcz, 8.apr.2018

Jako dárek jsi dostal licenci na L4, WirelessWire a 2x oběd + hromadu pití a kafe za 50$ vstupné. Součtová cena převyšuje vstupné úplně v pohodě.

https://download.mikrotik.com/routeros/6.42rc49/routeros-arm-6.42rc49.npk

Díky

Jako dárek jsi dostal licenci na L4, WirelessWire a 2x oběd + hromadu pití a kafe za 50$ vstupné. Součtová cena převyšuje vstupné úplně v pohodě.

Můžeš jet na Kam kráčí, za více peněz dostaneš oběd, 2/3 komerčních propagačních (netechnických) přednášek a možnost navštívit komerční stánky vystavovatelů.

Koukal jsem na program a nejedu (většina prezentace). Teď jsem byl na akci na alternetivu, hlavně kvůli tomu se podívat jak vypadá mimosa b24 v reálu a zeptat se na pár věcí. Přednášky byly pouze propagačního charakteru - ano bylo to zadarmo, bylo to i trochu užitečné, ale víc nežli 1x za rok takovou akci nepotřebuji.

Staci si pozriet wiki mimosy a zistis co je B24 zac. Neni to nic profi, neni to ani na zahodenie. LHG60 bude na nejake aplikacie dobre, B24 zas na ine ale nic z toho neni profi, vsetko len wifiny

vím co to je zač, B24 je vlastně dvourádiová přeladěná wifi. Nyný mě hlavně zajímá na LGH60 i mimoseB24 hlavně odezva. Ani jedno není profi spoj, ale kdyby mimosa měla latenci 4ms na hop, tak nadšený tedy nebudu. 60G si teď odzkouším zítra v kanceláři. Udělám si testovací spoj na 30m a pustím přes to smokeping a semtam traffic generator.

LHG 60 na tom lepsie nebude, stale je to TDD wifi.

Zajímal by tu někoho obrázek LHG 60G zevnitř? :)

Zajímal by tu někoho obrázek LHG 60G zevnitř? :)

Ano, předpokládám že deska bude úplně stejná jako ve WW

Tak koukejte :-)

Tak me po zadosti o L4 pro Wap60G WirelessWire poslali k sipku a ze musim dolozit 3sn zarizeni, ktere se budou pripojovat, takze Normis pekne na webu keca nebo jsem to nepochopil.

Poslal jsem jim SN, vygenerovany supout a stejne chteji dalsi SN zarizeni, fakt komedianti.

Pritvrdili, asi tech zadosti bylo hodne...

První 2 ks jsem licenci L4 získal bez obstrukci a další licenci uz chteli SN jak pisete...

Me by zajimalo co tam tak hreje, ze je tam takovy chladic.

Dle mne ten ARM procesor topi jako prase, podobny neli vetsi chladic je v CAP ac (ma stejne CPU) a topi to stejne (asi nekde udelali soudruzi chybu nebo vzali varku nepovedenech CPU at je to levne a doufaji, ze se to na zdi nebo venku lepe uchladi a vydrzi max ty 2roky).

No to si nemyslím. Zkoušel jsem CPU s různými chladiči a nic se nepřehřívá. Spíš mě to připadá, že ten blok je levný odlitek, který slouží ke stabilnímu fixování komponentů. Teplotu u WAPky jsem měřil i teploměrem i infra a není to nic dramatického. I bez chladiče nepřesáhla teplota 60 st. C., což na CPU není nic moc. Kolik je to v tomto případě "jako prase" v Celsiusích? A že by založili konstrukci na tom, že to vydrží tak tak dva roky by mě přišlo dost nepraktické. Že by to pak někomu museli měnit v záruce. Ten konvertor vypadá stejně, pokud něco neudělali s vyzařovacím úhlem pomocí SW, tak tu máme vysvětlení těch nic moc hodnot paraboly. mpcz, 8.apr.2018

What's new in 6.42rc56 (2018-Apr-09 08):

* ) w60g - added "tx-power" setting (CLI only);

* ) w60g - added RSSI information (CLI only);

* ) w60g - added TX sector alignment information (CLI only);

Dnes vyšla verze 6.42rc56, je tam konečně nastavení výkonu, RSSI a zobrazuje vyzařovací úhly na protistranu (nebo jak to říct). Pouze v CLI

/interface w60g monitor wlan60

connected: yes

frequency: 60480

remote-address: 30

mcs: 8

signal: 80

rssi: -68

tx-sector: 34

tx-sector-info: right 11.4 degrees, up 3.8 degrees

rx-sector: 96

Na opačné straně:

connected: yes

frequency: 60480

remote-address: 30

mcs: 8

signal: 80

rssi: -66

tx-sector: 35

tx-sector-info: right 3.8 degrees, up 3.8 degrees

rx-sector: 96

Zajímavé :

Ještě pro upřesnění, antény jsou přesně 125 metrů od sebe, jsou na okrajích budov, mezi nimi je naprosto čistý výhled a ty úhly kupodivu odpovídají docela přesně.

📡 Telekomunikace.cz