hol Jen doplním, dle VOR 10 a v případě splnění normy EN 305 550 ETSI - výkon 100 mW e.i.r.p. V případě, že nemá certifikaci, VOR 12 40 dBm střední e.i.r.p. 13 dBm/MHz (střední spektrální hustota) stálé venkovní instalace jsou vyloučeny
kaja Uz nekdo u Mikrotiku overoval shodu s EN 305 550 ETSI ? Existuje nyni, pripadne bude v blizke budoucnosti? K. Jen doplním, dle VOR 10 a v případě splnění normy EN 305 550 ETSI - výkon 100 mW e.i.r.p. V případě, že nemá certifikaci, VOR 12 40 dBm střední e.i.r.p. 13 dBm/MHz (střední spektrální hustota) stálé venkovní instalace jsou vyloučeny
haward Snad bude certifikace podle ETSI 305 550 pro nový produkt LHG60G ... pro wAP60 nikdo certifikaci předělávat nebude (ani to nejde - musel by to být nový produkt) ..... ale je to neověřená informace .... sleduji zda už není certifikace pro LHG60G http://fccid.io/TV7 a pořád nic ...
hol Otázka na co ta certifikace bude kdyz s tím výkonem to bude tak na 30m. V tomhle pásmu je 0,1W směšný výkon.
midnight_man tento plastový mikrotik 60Ghz túto certifikaciu nema takze podla mna na SR nepouzitele (legalne)
tomajko tento plastový mikrotik 60Ghz túto certifikaciu nema takze podla mna na SR nepouzitele (legalne) Nejedná se o úplně plastovou konstrukci. Záda jsou z hliníku nebo magnezia. Na fotkách to poznáš podle té tmavé barvy. https://www.discomp.cz/mikrotik-wapg-60 ... 556327.jpg
Kolobok Otázka na co ta certifikace bude kdyz s tím výkonem to bude tak na 30m. V tomhle pásmu je 0,1W směšný výkon. 20dBm se používá na 17GHz a s anténama co mají zisk 40 dB lze udělat s přehledem 3 km, tady ta anténa bude mít zisk cca 46-50dBi
haward LHG60 a zisk antény 46-50 dBi? To teda nevím .... doopravdy ? Já si myslím tak kolem 25 dBi ....
okoun LHG60 a zisk antény 46-50 dBi? To teda nevím .... doopravdy ? Já si myslím tak kolem 25 dBi .... : to by to LHG60 muselo mít tak 5cm
midnight_man Myslim ze tuto Insider asi vie čo hovorí ;) Pri týchto vysokych freq sa ráta zisk antény kusok inak. btw. 26cm antena siklu má 42db :)
hol Myslim ze tuto Insider asi vie čo hovorí ;) Pri týchto vysokych freq sa ráta zisk antény kusok inak. btw. 26cm antena siklu má 42db :) přesně tak, proto 0,1W EIRP je jako prd.
stouracpetr Podarilo se zapujcit jeden spoj z predprodejni serie.Na prelomu prosince a ledna bude cas k dukladnemu promereni a experimentovani,koncem ledna vzorky k praktickemu vyzkouseni.Prozatim bez dalsich podrobnosti.
haward Myslim ze tuto Insider asi vie čo hovorí ;) Pri týchto vysokych freq sa ráta zisk antény kusok inak. btw. 26cm antena siklu má 42db :) Ano, má samozřejmě pravdu, viz. http://www.ok2kkw.com/next/ok1ca_1994dish.htm , omlouvám se... To stouracpetr: jestli máte spoj LHG60G již k dispozici, tak jakékoliv info zde všichni ocení ... Předem díky.
sidi Myslim ze tuto Insider asi vie čo hovorí ;) Pri týchto vysokych freq sa ráta zisk antény kusok inak. btw. 26cm antena siklu má 42db :) Ano, má samozřejmě pravdu, viz. :) Už abych měl wAP taky k dispozici na testy a mohl vyzkoušet v praxi.
lacman Tak dneska dorazil jeden kus spoje, zatím jsem z toho na stole nevymačkal víc jak 500M tcp, uvidíme co to bude dělat venku zejtra zkusím na 150m nikde mimo led neni vidět síla signálu?..
kozlicek Tak dneska dorazil jeden kus spoje, zatím jsem z toho na stole nevymačkal víc jak 500M tcp, uvidíme co to bude dělat venku zejtra zkusím na 150m nikde mimo led neni vidět síla signálu?.. na 150m je to uz moooc, max 110-120m
george_tu Tak dneska dorazil jeden kus spoje, zatím jsem z toho na stole nevymačkal víc jak 500M tcp, uvidíme co to bude dělat venku zejtra zkusím na 150m nikde mimo led neni vidět síla signálu?.. signal.png
Kolobok Reálné testy ukazují, že to v tom stavu, který MikroTik momentálně prodává funguje na cca 100-150m s přenosovkou přesahující 2 Gbit L0. Na 250 m už to v podstatě nefunguje vůbec. Už jsem na jednu stranu na to nabastlili nějaké údělátory, které z toho dělají na 250 m celkem spolehlivý radio ,který protáhne 1750Mbit L2. No když to namlátíme ještě na druhou stranu, 500m to udělá levou zadní. Takže předčasné šťastné a veselé! Příští rok s tímhle natrhneme chráněncům ČTÚ čokodirky až ke krku.