Konečně pořádný test nad 2 km, který potvrzuje mé dřívější predikce, že v offsetové parabole pojede WAPka nejlépe. Jaké rozměry má ta offseta?

Konečně pořádný test nad 2 km, který potvrzuje mé dřívější predikce, že v offsetové parabole pojede WAPka nejlépe. Jaké rozměry má ta offseta?

Zase si to tak nemaluj, neni to zadna hitparada, chova se to vselijak, naladit to je nadlidskej ukon. Problem je, ze minimalni uhel beamu WAPky je 3,8° , LHG ma blize k nule.

Tohle je ve vejci 63x56 cm , ale podle me je nedosvicena, ten signal by mel byt lepsi. Chceme zkusit jine offsetky s vetsim F/D . Ve 40cm kulatych offsetkach je to celkem fajn i na 1,5 km.

No hlavní problém je, že to array ve WAP60g má rozdílné úhly při příjmu (RX) a vysílání (TX), dle mých poznatků je při RX úhel cca 60 stupňů (což je pro sat.offsetku ideální), ale při TX jen asi třetina a navíc plno menších postranních laloků. uTik to moc dobře ví a zatím se mu vůbec nechce uvolnit FW použitý v LHG 60g pro použití ve WAPce (oba vyzařovací úhly TX i RX stejné), jelikož by pak ty LHG nikdo nekupoval, že.

... a LHG60 bych čekal spíš na úrovni toho Štourače...

Vážně chceš srovnávat nízkonákladové lhg s plnou límcovanou parabolou, navíc od pana Štourače?

Ano, co se týče šířky hlavního laloku (nebo vzhledem k nějak fungujícímu beamformingu spíš prostě "jak je to citlivé na přesné směrování") to srovnávat chci - budu vědět asi příští týden. Chápu, že límcová parabola p.Štourače je trošku jiná liga než to plastové podvině prohýbané LHG, ale tady jde spíše o chování celku, daného spíše rozdílným naladěným beamformingu LHG60 a WAP60. A proto bych se ani nedivil, kdyby se to LHG chovalo klidně i ostřeji, přestože kvalita samotné LHGčkové "paraboly" je samozřejmě mnohonásobně horší. Myslel jsem to takto a s tímto snad souhlasíš :-)

Je možné použiť na jednej strane wapku v parabole a na druhej strane lhg 60 ?

Je možné použiť na jednej strane wapku v parabole a na druhej strane lhg 60 ?

ano

Funguje nekomu teda prosim ten LHG spoj bez rozpojovani ? Už to mám dosměrované oboje strany a rozpojuje se to furt RSSI -51. Jaký tam máte FW ?

Nám se to teda nerozpojuje. Co se to zapnulo a spojilo se, tak to drží. Aktuálně to je 9 dnů. Signál sem z toho dostal -50dB na 830m. Fw tam je 6.42.1.

Funguje nekomu teda prosim ten LHG spoj bez rozpojovani ? Už to mám dosměrované oboje strany a rozpojuje se to furt RSSI -51. Jaký tam máte FW ?

A nemá tam někdo někde okolo Ignite nebo Siklu v 60ce?

A nemá tam někdo někde okolo Ignite nebo Siklu v 60ce?

Není tam nic právě. Protáhne to normálně 600Mbit a jde tam tak 50Mbit ale padá to na 2-3 sec tak 10x do hodiny.

Nemáme tu teda LHGcka, ale WAPka ve šťouračkách a nepadaj mi. Teď mi navíc jeden spoj jede jako záloha páteře, která je bez proudu a zatím dobrý.

Wap v stouracovych antenach mi sel taky ok ale ted testuji lhg a to pada :/

A padá klientská nebo AP strana bridge?

Ještě bych se pokusil sundat výkon, myslím, že max. signál na vstupu RX je kolem -50dBm, LHG na krátké vzdálenosti jsou schopny se "přebudit".

a zkousel jsi jiny FW? , me se to taky rozpojovalo a musel jsem se vratit na 6.43rc19a od te doby to spadlo jednou pri fakt hustym desti. jinak je klid.

a zkousel jsi jiny FW? , me se to taky rozpojovalo a musel jsem se vratit na 6.43rc19a od te doby to spadlo jednou pri fakt hustym desti. jinak je klid.

Ted jsem tam narval tu 19tku tak uvidim. Akorat se mi upgradem zmenilo heslo... parada to zas v Tiku vymysleli peknou pičovinu. Ted polezu jak kretén na dva vysílače zjistit heslo ze štítku. Bych to fakt rozkopal...

to by mali opravit..kto si pamata tie hesla zo stitkov?...

to jako fakt??? Ono se tam zase nastaví to defaultní ze štítků??? Tak to je teda hodně velkej FAIL :-(

rc19 to dělala... další už myslím ne.

Co postih od CTU jaký aktuálně je, když spoj v 60G změří?

ono sa ti pri upgrade nezmenilo heslo skus novy winbox, mne to tiez spravilo z nizsej verzie na tu RC a mal som winbox 3.11 musis mat 3.15

📡 Telekomunikace.cz