to je slovíčkaření. Pevná instalace je pevná instalace umístěná kdekoliv. Výsledek je takový že to prostě používat budeme a je mi u zadku že se to někomu tady nelíbí.

Směrnice č. 2004/108/ES

Článek 2

Definice

1. Pro účely této směrnice se rozumí:

a) „zařízením“ přístroj nebo pevná instalace;

...

c) „pevnou instalací “ určitá sestava několika druhů přístrojů, případně prostředků, jež jsou zkompletovány, instalovány a určeny k trvalému používání na předem daném místě;„elektromagnetickým prostředím“ veškeré elektromagnetické jevy pozorovatelné v daném místě.

2. Pro účely této směrnice se za přístroj ve smyslu čl. 1 písm.

b) pokládají:

...

b) „mobilní instalace“ definované jako sestava přístrojů, případně prostředků, určená k přesunu a provozu na různých místech.

moc pěkný že, takže ti co věří že to není pevná instalace nechť si věří dál. Je přece důležitý čemu věří jednotlivec než ostatní, že :-D

takže poprosím o kontakt na toho co má 35 spojů abych to prodiskutoval s ČTU v rámci dobrých mravů ( ... v čr a dobré mravy :-D ) aby v tom udělaly jasno :-)

pravidla jsou proc... aby se porusovaly : tak sup to ven a smazime...

Jinými slovy indoor only

To není pravda, kdyby si přáli, aby to bylo indooronly, napsali by to.

a je to tu zase, misto snahy to zmenit, vymyslime ceske prekroucene vyklady :-(

Změnit na ČTÚ, to je polepšovna, to je slibotechna.. Hodně keců, ale skutek utek. PPS měla být v dubnu.. A teď , teď jsou přeci prázdniny :)

to je slovíčkaření. Pevná instalace je pevná instalace umístěná kdekoliv. Výsledek je takový že to prostě používat budeme a je mi u zadku že se to někomu tady nelíbí.

Směrnice č. 2004/108/ES

Článek 2

Definice

...

c) „pevnou instalací “ určitá sestava několika druhů přístrojů, případně prostředků, jež jsou zkompletovány, instalovány a určeny k trvalému používání na předem daném místě;„elektromagnetickým prostředím“ veškeré elektromagnetické jevy pozorovatelné v daném místě.

b) pokládají:

...

b) „mobilní instalace“ definované jako sestava přístrojů, případně prostředků, určená k přesunu a provozu na různých místech.

moc pěkný že, takže ti co věří že to není pevná instalace nechť si věří dál. Je přece důležitý čemu věří jednotlivec než ostatní, že :-D

takže poprosím o kontakt na toho co má 35 spojů abych to prodiskutoval s ČTU v rámci dobrých mravů ( ... v čr a dobré mravy :-D ) aby v tom udělaly jasno :-)

A četls tu regulaci celou ?

panove mate nějaky poznatky z funkčnosti v parabolach p.štourače, včera mez 10-11h se nam stalo že se postupně restartovaly 4 jednotky na 3 ruznych mistech (el. to neni). Napadlo mě jak už tady někdo zminoval, že se přehřaly. Každopadně ted je větší hicák a zatim to vypada OK. Máte s tím někdo zkušenost? Verze 6.42.3 Díky

Už asi 2 měsíce na přímém slunci paraboly a cajk.

Nejsem priznivcem pohybovani se na hrane a dohadovanim se nad slovickarenim pro vyklad paragrafu.

Ale jelikoz CTU na rozdil od versiny ostatnich regulatoru z nepochopitelnych duvodu stale odklada uvolneni pasma pro pevne venkovni instalace, rozhoduji se touto cestou pro nekolik specifickych spoju jit.

Muzes poslat (nebo umistit zde link) na elektronickou podobu toho jejich vyjadredni.

Pripadne tez zkus vyjmenovat napady na umisteni, ktere tomuto jejich vyjadreni vyhovi. Jedine co mne napada je do otevrenych kostelnich vezi. Ale na klasicke sajty (stozary, nebo panelakove strechy) mne zadne odpovidajici reseni nenapada (otevirat okenka stresnich nastaveb a instalovat anteny za ne mi neprijde prilis dobre reseni).

K.

Chtěl bych zarazit veškeré spekulace. Jedná se o pevné venkovní instalace, nechal jsem si na to udělat vyjádření regulátora v souladu s §6 zákona, kde má regulátor povinnost sdělit podnikatelům poskytujícím veřejně dostupné služby elektronických komunikací a uživatelům s předstihem všechny informace, které jsou rozhodující pro posouzení věci a jejichž poskytnutí nebrání ustanovení zvláštního právního předpisu, aby byla umožněna předvídatelnost jednání Úřadu v případech, kde tento zákon s určitým stavem spojuje právo nebo povinnost Úřadu konat.

Tedy jestli to panoptikum polepšovny hodlá i něco dál sdělovat, je pozdě.

Sdělili tolik, že za pevnou instalaci se považuje instalace která je na vnějším plášti budovy, nebo mimo budovu. Amen

Co si z toho kdo vyvodí je na něm, ale my to hodláme v souladu s tímto sdělením začít nasazovat. Oni to budou asi dvě mouchy jednou ranou, aspoň na to zařízení nepoteče :)

pravidla jsou proc... aby se porusovaly : tak sup to ven a smazime...

Já bych to opravil na šup dovnitř a smažíme

Nejsem priznivcem pohybovani se na hrane a dohadovanim se nad slovickarenim pro vyklad paragrafu.

Ale jelikoz CTU na rozdil od versiny ostatnich regulatoru z nepochopitelnych duvodu stale odklada uvolneni pasma pro pevne venkovni instalace, rozhoduji se touto cestou pro nekolik specifickych spoju jit.

Muzes poslat (nebo umistit zde link) na elektronickou podobu toho jejich vyjadredni.

Pripadne tez zkus vyjmenovat napady na umisteni, ktere tomuto jejich vyjadreni vyhovi. Jedine co mne napada je do otevrenych kostelnich vezi. Ale na klasicke sajty (stozary, nebo panelakove strechy) mne zadne odpovidajici reseni nenapada (otevirat okenka stresnich nastaveb a instalovat anteny za ne mi neprijde prilis dobre reseni).

K.

Chtěl bych zarazit veškeré spekulace. Jedná se o pevné venkovní instalace, nechal jsem si na to udělat vyjádření regulátora v souladu s §6 zákona, kde má regulátor povinnost sdělit podnikatelům poskytujícím veřejně dostupné služby elektronických komunikací a uživatelům s předstihem všechny informace, které jsou rozhodující pro posouzení věci a jejichž poskytnutí nebrání ustanovení zvláštního právního předpisu, aby byla umožněna předvídatelnost jednání Úřadu v případech, kde tento zákon s určitým stavem spojuje právo nebo povinnost Úřadu konat.

Tedy jestli to panoptikum polepšovny hodlá i něco dál sdělovat, je pozdě.

Sdělili tolik, že za pevnou instalaci se považuje instalace která je na vnějším plášti budovy, nebo mimo budovu. Amen

Co si z toho kdo vyvodí je na něm, ale my to hodláme v souladu s tímto sdělením začít nasazovat. Oni to budou asi dvě mouchy jednou ranou, aspoň na to zařízení nepoteče :)

Když budu mít chvíli tak to sem dám.

Směrnice č. 2004/108/ES

Článek 2

Definice

...

b) pokládají:

...

nezajímá mě to. Tady se píše o zkušenostech s 60GHz pásmem a ne o dohadování se s ČTU.

nezajímá mě to. Tady se píše o zkušenostech s 60GHz pásmem a ne o dohadování se s ČTU.

No to by tě zajímat, ale mělo..

(7)

Na rádiová zařízení a koncová telekomunikační zařízení by se tato směrnice vztahovat neměla, neboť již podléhají směrnici Evropského parlamentu a Rady 1999/5/ES ze dne 9. března 1999 o rádiových zařízeních a telekomunikačních koncových zařízeních a vzájemném uznávání jejich shody (4). V obou směrnicích je na základě požadavků na elektromagnetickou kompatibilitu dosažena stejná úroveň ochrany.

https://drive.google.com/file/d/1cZScdNcg-pY8KT_24-35P3WgOM9v_f4b/view?usp=sharing

Takze lze dat ven cokoliv kolem 60Ghz na stozar a pouzivat,ze?

zajímavej výklad, já to pochopil tak že ne.

https://drive.google.com/file/d/1cZScdNcg-pY8KT_24-35P3WgOM9v_f4b/view?usp=sharing

Takze lze dat ven cokoliv kolem 60Ghz na stozar a pouzivat,ze?

Ale z nějakýho mě nepochopitelného důvodu to musí být na baráku, ale ne na vnějším plášti.. Je tu nějaký stavař ?

Já to nechápu.

Tak my máme největší bordel a provoz v 5 GHz pásmu, slušně zaplněná i další nelicenční i licenční pásma - a jsme skoro poslední země, co ještě nepovolila 60 GHz. Což je pásmo, kde takřka nehrozí rušení a je to defakto odpadní pásmo (fyzika je tam dost nevýhodná).

Co tedy vlastně ČTÚ pro regionální ISP dělá?

Už několik let slýchám pohádky o rozšíření 5 GHz pásma a zatím jediná změna je to, že donutili ČHMÚ přeladit radar v Brdech tak, že zas koliduje nejen s kanálem 5640, ale i 5620 MHz a tam, kde mám výhled na radar (a že těch míst v síti nemáme málo), tak mám zabitý ne jeden, ale dva kanály. Do toho zas*aný Starnet, co se nám sem v poslední roce nacpal a doslova nám tu pětku zlikvidoval (kdo má zkušenost, ví), ČTÚ samozřejmě ty jejich prasárny neřeší, přitom maj tu drzost vysílat klidně na 6000 MHz s názvem firmy v SSID.

Neměl by ČTÚ konat v prospěch trhu? A brát ohled na to, že u nás je WLAN segment prostě dost zásadní část toho trhu? Která navíc zajišťuje to, že se pravidelně umisťujeme vysoko v různých žebříčcích rychlosti připojení, což je zásluha čistě WLAN a regionálních optik, protože na ažDSL by to bylo někde úplně jinde?

Sorry za trochu OT ale fakt tomu nerozumím.

Abych nebyl OT úplně, tak tři spoje na LHG 60G nám šlapou bez výpadku už týden, verze ROS je poslední RC verze.

Neměl by ČTÚ konat v prospěch trhu?

ano a take kona, jen ten zajem neni identicky s tvym ...

Zdravíčko pánové,

teď odbočím,

cca 8 let na zpět mi můj problémový soused postavil na z části na hranici a z části na mém pozemku plot. Při dotazu na stavební úřad mi bylo sděleno, že se jedná jen o stavbu dočasnou a s tím nic neudělám, vše je podle zákona.

Ale plot dle projektu měl být takový ten z betonových tvárnic zatím ale tento "dočasný" plot je jen ze 80 mm zabetonovaných trubek do hloubky cca 900 mm s tím, že výplně jsou v kovovém rámu. (Mimo jiné, plot "dočasný" stojí dodnes cca 11 let).

Na toto mi úřad odpověděl, že se opět jedná o stavbu dočasnou a ze zákona je to možné. Samozřejmě jsem se odvolal ale i krajský úřad mi to znova potvrdil, že je vše dle zákona.

Při konzultaci s právníkem mi bylo vysvětleno, že stavba dočasná není nijak časově omezená a tudíž plot může stát klidně 2 měsíce nebo i 10 let a s tím nic neudělám. Je to jen o tom jak si kdo vyloží zákon.

Osobně si tedy myslím že si ČTU taky dělá co chce a v https://www.ctu.cz/cs/download/oop/rok_ ... 010-12.pdf je to ale jasně napsané.

Pokud tedy jsem v pronájmu na nějaké střeše a mám ve smlouvě jasně napsané, že se jedná o dočasnou instalaci nebo časově omezenou instalaci (smlouva o pronájmu třeba na 10 let), tak si může úřad myslet co chce, ale je to podle litery zákona a musí na to i tak pohlížet.

A toto https://drive.google.com/file/d/1cZScdN ... v_f4b/view beru jen nějaký výkřik úředníčka, opravdu jsem se už několikrát setkal s tím, že mi přijde dopis s kulatým razítkem a ve finále jsou v něm jen bláboly které nejsou nijak pravdivé a vždy na to stačilo jen odvolání a bylo vše najednou jinak.

To, že ČTU nahrává do karet velkým hráčům je víc jak zřejmé, stačí se jen podívat jaké dostáváme pokuty za prokotiny my a jaké oni....

Vždy mě pobaví jak je dole napsané, "tuto pokutu nemůžete brát jako likvidační", ale ve finále jsou to jen % z obratu. A u velkých je to jinak, výše pokut je srandovní vzhledem k obratu.

bohuzel docasne instalace jsou uz minulost. Nyni je ve VOR napsana pevna instalace vyloucena. Zrejme prave proto, ze docesne melo jednotku jeden furt.

📡 Telekomunikace.cz