hapi Doplním že přesně tohle by se projevilo v neposunutém čase a navíc při troše štestí i změnou voltáže na vstupu, což je u Mikrotiku právě to OID .1.3.6.1.4.1.14988.1.1.3.8.0. (Navrhoval jsem ve stejném příspěvku kde jsem slovo "velký odběr" také zmínil).
Takže, ověřit že se to děje v neposunutém čase (to je zadarmo a neprojedu ani kapku benzínu) a pokud se to potrvdí,. vyrazit tam pořešit přesně to co píše hapi.
A proč tam chci vsunout ten časový test? No protože konektory, benzin a kabely nejsou zadarmo a je tedy ekonomické napřed udělat levný rychlý test, než tam pojedu dělat relativně drahá opatření.
V neposlední řadě se mi ta elektrikařina bude dělat lépe a radostněji, když budu vědět že to není pokus, ale je že tam vážně elektrický problém. (Zejména v případě chalup si dovedu dost dobře představit že tam má někdo dohřev nebo čerpání něčeho co spouští každou hodinu takovýma těma oldschool spínačkama a má je nastavený o dvě minuty dopředu, bo na nich nemá NTP. Nebo tam někdo svítí kytičkám, v tom případě bych si dal pozor abych při pátrání po přičínách kolísání napětí "hodnověrným způsobem nedozvěděl" něco k čemu bych musel studovat co mi ukládá § 367 Trestního zákoníku).
Naopak pokud se to bude dít v posunutém čase, jezdit nikdo nikam nebude a konektory měnit také ne.