Ahojte kluci, omlouvám se za delší odmlku, ale trochu se to celé uspalo s tím, že se zadavatel teď rozhoupal a nakonec máme "zelenou"...
jcltm Koukal jsem na ten nový kontroler a vypadá to vcelku hezky a přehledně. Jen jsem asi "stará škola" a tak nějak jsem zvyklý na to, že mám každý swicth jako "sólo" HW a nastavuji ho samostatně. I když nevím... Možná může být ta centrální správa příjemná... Jak se to s VLANy? Před nějakou dobou jsem četl, že to nastavování VLAN bylo nějaké nelogické a zvláštní. Mám zkušenost jen s klasickými switchi od UBNT řady ES, kde to nastavení VLAN je opravdu jednoduché a logické.
Alois na ty CBS jsem koukal a vypadá to slušně. Myslíš, že by na klasický switching a maximálně VLANy a možná QinQ stačily i ty 250? A kde to případně nakupuješ?
5nik a ty 1960 už mají i CLI? Protože ve více příspěvcích se uvádí, že 1930 CLI nemá...
lukas_zadina Na Hua jsem se taky díval. A jaký model pro toto základní použití? Já se koukal na nějaké S220 a S310. Nebo máš na mysli úplně jiné modely? Toto jsou totiž nějaké "eKit" a myslím, že to lze nějak spravovat přes Cloud a to určitě nechci... Kde ty Huawei doporučuješ nakupovat? Vím, že to dělá třeba DeepVision.
stepan_benes Za to se omlouvám! U takové firmy mi jde asi o základní L2 switching, VLANy, možná QinQ a z funkcí DHCP snooping. L3 není nutné. Jedná se o Administrativní budovu výrobce profilů. Tedy PC, Kamery, čtečky otisků, tiskárny, WiFi AP... Nic kritického...
Je mi jasné, že to asi zvládne i TP Link, ale radši bych něco jiného. Na ty HP1930 tady moc chvály neslyším. Zvažuji tedy CBS250 a nebo možná ty UBNT, ale ten controler mi je nějak proti srsti. Byla by to první firemní síť, kterou bych stavěl takto... Jak jsem psal, jsem asi stará škola a jsem nějak zvyklý mít každé zařízení spravované zvlášť a né odkázané jen na controler. Bez něj na tom switchi neudělám nic... Nepletu se? Na druhou stranu jsou tam AP od UBNT a je pravda, že za tu dobu co děláme AP UBNT tak se mi ten controler asi nikdy ani nezasekl...