Zdravím, JK BMS jsou mé oblíbené, včetně správy na mobil. Bohužel výrobce dodnes nevyřešil správu přes mobil na dálku. Aspoň v době, kdy jsem to potřeboval (stav 2023). Výsledkem je adaptér na rozhraní 485 (což ale není 485, ale prostý serial, nevím, proč to tak blbě JK označuje), který data upravuje a posílá na mobilní telefon (pouze zatím Android). Takže na telefonu vidíte to stejné, co lokálně přes BT. Apka je vlastní, což vidím jako výhodu při současné stavu "zavirovaných" Aplikací z Čína apod. a spolehlivosti cloudů. A také vše v BMS můžete měnit, stejně jako v lokálu. Může poslat i SMS s alarmem.
Zrovna tak ty data můžete dostat na jakýkoliv server, kde se shromažďuje i něco dalšího. Výhodu vidím v tom, že vše do posledního bajtu je pod kontrolou a můžu si s tím dělat to, co chci. Vyjímkou je jeden přepínač, který jsem nerozchodil a tipnu si, že se to asi nepodaří nikomu, trápil jsem se s tím dlouho a výsledkem je zjištění, že tam ve firmware má JK chybu. Komunikace s JK je bohužel absolutně nulová, dospěl jsem k názoru, že snad ani oni nemají zdrojáky k výrobě. Jejich web s podporou píše už několik let, že je přetížen, ať zkusím později, ale na 100 proc. to tam padá do koše a nikdo to nečte. Evidentně o nějaké připomínky ani nestojí. Je to škoda, ta BMSky jsou docela OK i cena dobrá a široký výběr. Také nejdete několik PDF s kódováním toho stejného, které si ale totálně odporují. mpcz, 27nov2024