Nemohu souhlasit hapi. Je to hloupost. Ten drzak co pouziva "stary" SXT tak pouzivaji vesmes napric celym svym sortimentem a maji, respektive asi meli to dokonale vymyslene - zmacknes plastik bouchnes zespod do SXT a muzes ho sundat, v bunde mas nove SXT, nasadis, bouchnes do nej zeshora, zacvakne se a je to... zadny naradi, nic... jen pracovni rukavice a novy sxt... vymena 10s, kdyz mas zmrzle ruce, 20s... strasne jednoduche a genialni a to co ted vymysleli? Nikdy jsem nepotreboval uhnout do boku, respektive odsazeni do boku. Delam, montuju tak abych si nic neztezoval a nepridaval si starosti... Takze to je pro me argument 0 a i kdybych potreboval, tak vzdy je spoustu moznosti jak antenu dostat do boku - pokud se budeme bavit i nove instalaci, tak si konzoli vzdy pridelam tak abych to mel perfektni preci ne? Pokud novy zakaznik uz ma vse namontovane a jedna se jen o vymenu anteny od konkurence a je potreba odsazeni, tak bud zvolim jinou konzoli se stejnym uchytem do zdi a nebo konzoli predelam o 20cm vedle a diry po sobe zadelam, jednoduche... :) Takze to co vymysleli u SXTsq je podle me totalni posun dozadu hodici se pro UBNT, tam bych to cekal, ale u Mikrotiku opravdu ne. Nejen ze k tomu davaji pasek 30-70mm, coz montujete na konzolu prumeru 28mm snad 5min a ta atena je takova neforemni s tim maskem, dotahujete, antena se otaci sama, nehlede na to, ze musite ustrihnout asi 7cm zbyvajici pasku protoze neni kam dat, prekazi a vypada to hnusne, pri starych uchytech to slo zacvaknout do uchytu... a to nemluvim o vymene... Prijit, nejlepe s nuzkama na plech protoze to odmontovavat, kdyz uz bude zarezlej sroubek je vcelku nic moc, takze nuzky na plech + novy pasek + novy sxt + klic na dotazeni, takze uz nemam jen SXT, ale mam dalsich 3 veci k tomu... a samotna vymena je na 10min... Odstrihnout, 10s, natocit novej pasek 5min, doladit antenu, 3min takze ve vysledku jsme opravdu na 10min kvuli vymene, kterou u staryho SXT lze zvladnout za 10s a to i dokonce nemusim ani ladit antenu... no neni to super? Totalni hovadina u SXTsq a doufam, ze to neni nahrada za SXT AC, ale jen vyrobek vedle boku SXT AC... Nechci to pouzivat, koupil jsem 10ks, a lezi mi tu protoze to nefunguje, a jak debil jsem to daval u jednoho zakaznika, na strese, vcelku slozita montaz, dam to tam, jdu dolu, ztracim 1hod hledam kde je problem, a ve vysledku zase znovu na strechu, vymena za stare dobre SXT a vse ok, takze kvuli tomu dalsi 2 hod na montazi uplne zbytecne.... Proste sorry, ale prijde mi to sakra hodne neprakticky!