Rsaf: nemyslím si ze to je podle gui to nadseni, ale spíše celkove. A hapi narazil konečně na to jaký je rozdíl mezi pojítkem a profi pojitkem.
Hapi: můžeš mi říct jaký má ta tvoje "tyčka" výkyvy? Trošku se mi nezdají ty pohyby signálu co popisujes.
To by fakt muselo lítat z práva doleva 5cm a průměr by musel bytí vodovodní do dvaactricitky.
Jinak nesouhlasím s pevností konzole ze to je stejné jak fso.
Podle mě to k fso na pekelně daleko. A to že sem ty fso nesnasel.
Jinak ale co se týká té tuhostí konzole nebo stožáru trochu mi to tu přijde utažené za vlasy.
A nevím kdo tu kdo namontoval kolik ebandu ale namířit eband na 2,5km je hracka, dělat to xhodin je prostě jenom o neznalosti vysílacího laloku a práci s ebandem.
Nechci si tu teď na úkor něčeho honit triko. Ale pro ty co to zajima.
Nejhorší jsou krátké vzdálenosti ve vysokých freq. Už 38GHz na 500m bývá obtizne. Pokud jsou to dva body se stejnou nadmořskou výškou nebo v toleranci par metrů tak to je pakarna. Nejhorší je výškový rozdíl, s délkou spoje se tato veličina snižuje protože se zmenšuje úhel. Je to jednoduchá matematika fyzika a geonetrie, stačí si to nakreslit.
Nasměrovat eband na 500m s převýšením 50m je peklo a je úplně šumák zda nás 30 nebo 60, je to drbacka. Za to nasměrovat to na 2,5km s previsenim 50m je úplná pa kárná, dvakrát do toho kopnu a je to.
Pár profi pojítek sem nainstaloval a stále instalujeme...a budeme dal.
Za to postavit skok na 10-20-30km? Aj se zavřenýma očima podle větru to trefí pako.