predpokladam ze se klienti odpoji a uz nepripoji. Problem s napajenim.... AP prestane vysilat, hledej problem na POE, nebo kabelu
Zdravím, zaznamenal jsem podobný případ, AP SXT SA AC, napájeno z RB750UP. Jednou za čas se odpojí všichni klienti. Restart nepomáhá. Po výměně SXT za jiný kus to udělalo po měsíci to stejné.
Nedalo by se trošku více objasnit, jaký je mechanismus výše uvedené poruchy? Děkuji, mpcz, 26jun2019
V nasem pripade tim trpely 411AH desky s MIMO kartou u novejsich ROSu. Napajeni bylo po UBNT poe. uz jsem to demontovali. Ale podle support z MK to bylo napajenim. Obecne nam stacilo zapnout treba scan a karta se zase probrala.
OK, dík, tak to evidentně není můj případ. SXT SA AC první zdechla po měsíci, druhá hodinu po naistalování a třetí téměř ihned. Nedalo se do nich dostat ani přes MAC. Vysílalo to SSID, ale klienti se nepřipojili. To mě samozřejmě přestalo bavit, takže čtvrtá výprava byla vyzbrojena HEX POEm a fungl novým změřeným kabelem. Po výměně původní RB750UP za HEX POE a montáži nového kabelu to jede zatím OK. Ty zdechlé jsem se pokusil rozdýchat v garáži, ale nedalo se s nimi nic dělat, ani NETINSTAL nepomohl. I když SXT píplo a pak 2x po bootu. Ale pozor, po nějakém čase jsem se zase vzchopil k akci a zkusil NETINSTAL s poslední verzí ROS 6.44.3 (původně 6.42.6) a ejhle, vše se rozběhlo a fungují všechny 3 ks. Vysvětlení nemám, v hledáčku mám pouze tu kombinaci RB750UP na 100M a napájené zařízení 1G. Už jsem se s podobným problémem setkal v minulosti, takže by mě zajímaly podrobnosti vysvětlení od Sergeje větou "je to vada v napájení nebo kabelu". To je totiž široký pojem. Napájení je 24V DC/2x18Ah s dohledem a teplotními čidly 50 a 60 st. C. A dále, je vůbec (certifikováno/nebo není zakázáno) napájení z RB750UP 24V do zařízení 1G? RB750UP máme na několika místech s SXT SA neAC již delší dobu a není s tím problém. Děkuji, mpcz, 30jun2019